David Bucik

Že od mladih let preprosto rad kuham. Navdih za krožnike najdem prav tu pri nas v Brdih, v prelepi naravi, kjer je vplive čutiti tako z Alpskih vrhov kot iz globin Sredozemskega morja. V tem je čarovnija, ki jo začutijo tudi gostje, ko pridejo v Brda. Zavezan sem vrhunski kulinariki in goste rad presentim z dovršenimi krožniki in enkratnimi kulinaričnimi doživetji.

To življenjsko in kuharsko filozofijo s svojimi jedmi David Bucik na domačiji Kabaj Morel posreduje tudi svojim gostom.

Datum rojstva: 1. 8. 1974

Izobrazba: kuhar (SGTŠ Izola)

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:
restavracija Pikol, Boris Gašparin
La Briqueterie, Francija,Thomas Debbouze
Restavracija Gredič, Ceglo

Kuharska filozofija:
Moje vodilo je zelo enostavno, na krožnike gostov želim vedno prinesti kakšno presenečenje. Posvečam se predvsem okusu, zato so zame ključne vrhunske sestavine, okus pa mora seveda dopolnjevati tudi lep videz krožnikov.

Največji kuharski/gostinski uspehi:
Moj največji uspeh je moja osebnostna in poklicna samostojna rast. Svoje kuharsko znanje in ustvarjanje skušam večinoma pridobivati iz razne literature in s spleta.

Najljubša sestavina: vse iz morja

Najljubša jed: pizza s tuno

Najljubši kuharski pripomoček: sous vide

Najljubša kuharska tehnika: sous vide

Najboljši chef: Paul Liebrandt

Najboljša restavracija na svetu: El Celler de Can Roca, Španija

Življenjepis:
Začel sem v Pikolu, kjer sem se naučil discipline in odrekanja, ki sta nepogrešljivi sestavini življenja kuharskega mojstra, danes pa svoje kuharske smernice razvijam na Grediču, kjer sem našel resnično svobodo pri ustvarjanju. Pomembno je imeti iskreno veselje do kuhanja, del ustvarjalne energije pa pride tudi pri sodelovanje s kolegi kuharskimi mojstri. Že od mladih let preprosto rad kuham. Navdih za krožnike najdem prav tu pri nas v Brdih, v prelepi naravi, kjer je vplive čutiti tako z Alpskih vrhov kot iz globin Sredozemskega morja. V tem je čarovnija, ki jo začutijo tudi gostje, ko pridejo v Brda. Zavezan sem vrhunski kulinariki in goste rad presentim z dovršenimi krožniki in enkratnimi kulinaričnimi doživetji.