Čeprav je pri vhodu roštilj, za hrbtom pa pokopališče, četudi ima chef predolge lase in je mama zgradila gostilno za sedmine, jedi Davida Vračka dišijo po cvetočem travniku maka in izražajo hkrati mladostno uporniško svežino in mednarodno kuharsko kilometrino. V njih je vse, kar vendarle ne manjka totemu Mariboru: žive barve, sveže vonjave, bogati okusi, drzne kombinacije, ustvarjalne oblike in veselo pričakovanje nadaljevanja.
En hod boža kot pri mišelinkah, drugi provocira kot na ulici. David Vračko se ves čas igra, s tradicijo in znanjem, z gosti in pomočniki, s kreativnostjo in intuicijo, s presenečenji in nenavadnostmi. Najbolj divji slovenski chef!
Datum rojstva: 14. 12. 1982
Izobrazba: kuhar
Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:
Palais Coburg, Dunaj, Christian Petz, 2 leti, Johanna Maier, Filzmoos, 1 leto, Tristan na Mallorci, Gerhard Schwaiger, 2 leti, La Balleza, Engadin, Boris Benecke, 6 mesecev, Vila Joya, Portugalska, Dieter Koschina, 2 leti
Kuharska filozofija: zadovoljiti gosta
Največji kuharski/gostinski uspehi: gosti se vračajo
Najljubša sestavina:
Najljubša jed: polnjena paprika Majde Denk
Najljubši kuharski pripomoček: rezilo
Najljubša kuharska tehnika:
Najboljši chef: Gregor Vračko, Eckart Witzigmann
Najboljša restavracija na svetu: odvisno od denarnice
Kratek življenjepis: