Dejan Mastnak

Datum rojstva: 25. 2. 1977

Izobrazba: gostinski tehnik

Najljubši kuharski pripomoček: žar Weber in Nož

Najljubša kuharska tehnika: low and slow

Najboljši chef: slovenski šefi in šefinje

Najboljša restavracija na svetu: rižota in vampi

Življenjepis:
Dejan Mastnak ni zgolj chef in vodja restavracije, ampak tudi navdušenec ter strokovnjak za peko na žaru. Iskanju popolnih, sezonskih okusov s poudarkom na lokalnih sestavinah je predan že skoraj 25 let. Nov izziv je bil sestaviti gostinsko ponudbo in ekipo, ki danes deluje na Treh Lučkah. Tako mu je uspelo gostu pričarati in nuditi domačnost, odlično gostinsko ponudbo, združiti kulinariko in vino, velik poudarek pa je tudi na povezovanju vrhunskih lokalnih ponudnikov v regiji in širše.

Kreativno kuharsko kariero je pričel na Gradu Tabor Laško, seznam pa se vije, če omenimo samo ”jagodni izbor”, od kuharja v restavraciji Grad na Bledu, vodja kuhinje Hotel Ajdovec, vodenja kuhinje in restavracije Dvorca Impoljca, vodenja kuhinje hotela Evrope Celje pa vse do sodelovanja ter svetovanja v podjetju Lek d.d., hotelu Plaza, Posestvu Pule, pa do danes, kot vodja gostinstva-chef na posestvu Tri lučke.

Kot ljubitelj drznih izzivov je pripravil tudi nekaj odmevnih banketov, pogostitev, dogodkov in piknikov, kar nekaj parov v Sloveniji pa je dahnilo ”da” ob vrhunski kulinariki izpod njegovih rok. Je prejemnik lepega števila kulinaričnih nagrad v Sloveniji. Redna izobraževanja so sestavni del procesa, tako je opravil tudi mesečni trening v Jumeirarah resortu v Dubaju. Med bolj svežimi je certifikat Original Weber grill master. Njegova skrivna sestavina: »Skrivnostna začimba, ki vsako jed dvigne na višji kulinarični nivo, je vsekakor iskrena ljubezen in spoštovanje do vsake sestavine.«

Cilj je preprost – biti vrhunski gostitelj