Dejan Pavlič

Datum rojstva: 18. 5. 1986

Izobrazba: gostinsko-turistični tehnik

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali: 

2015, Dubaj (ZAE), hotel Atlantis, chef Joerg Unger
GULFOOD 2015, največji svetovni kulinarični festival (pomočnik ocenjevalne komisije). Po zaključenem festivalu je z Jožefom Oselijem, slovenskim kuharskim mojstrom, kuhal in se dodatno izobraževal še v nekaterih drugih hotelih na področju Dubaja.

2014, Madžarska, hotel Hertelendy Kastely, chef Hampuk Zsolt
Relais&Châteaux Gourmet Festival 2014

Kuharska filozofija:
S prepletanjem idej in receptov različnih kulinaričnih obdobij ustvarjati jedi iz lokalnih in sezonskih sestavin. Sveže sestavine in okuse, v katerih se tenkočutno prepletajo sodobni kulinarični trendi ter etnološke posebnosti in tradicija Slovenije, povezati v privlačno in navdušujočo kulinarično grajsko zgodbo. Gostje so včasih presenečeni, a na filozofijo povezovanja domačega, zdravega s ščepcem preteklosti gledajo zelo pozitivno.

Največji kuharski/gostinski uspehi: Dobitnik bronaste medalje na največjem kuharskem tekmovanju na svetu, kuharski olimpijadi 2008. Leta 2012 – specializirana italijanska revija za področje golfa in gastronomije Golf&Gusto me je izbrala za najboljšega kuharja 18 turnirjev.

Najljubša sestavina: rdeče meso

Najljubša jed: goveji tatar

Najljubši kuharski pripomoček: Big Green Egg – vsestransko uporaben in vrhunski žar.

Najljubša kuharska tehnika: Sous vide, kuhanje v vakuumu v temperaturno stabilnem okolju. Po mojem mnenju najboljši način termične obdelave živil, pri katerem le-ta optimalno zadržijo svoj naravni okus, barvo in teksturo.

Najboljši chef: Ferran Adrià

Kratek življenjepis:
Dejan Pavlič, Šentjernejčan, ki rad plava in hodi v hribe, je mlad, prijazen, vztrajen, potrpežljiv, iznajdljiv kulinarični umetnik, ki išče navdih v okusih okolice in tako ostaja zvest svoji Dolenjski.

V Termah Krka je zaposlen že osem let, pred štirimi leti pa je prevzel vlogo vodje grajske kuhinje. Dokaz njegovih kuharskih kvalitet so degustacijski grajski meniji, okusne vizitke posameznih letnih časov, ki se vtisnejo globoko in za dolgo. Morda je to zato, ker kuhanje zanj ni samo poklic, ampak tudi hobi.

Pri svojem delu in na svojem področju želi biti čim boljši, udeležuje se raznih izobraževanj in izpopolnjuje svoje znanje, sledi začrtani poti, tlakovani z vrednotami, kot so poštenost, ustvarjalnost, drznost, inovativnost, odprtost duha, odgovornost in pozitivnost.

Z okusi, ki jih ustvarja z izvirnim pristopom in s prepletanjem kulinaričnih obdobij, Dejan odlično zastopa otoško grajsko restavracijo. Njegova ekipa uporablja odlične sestavine in s poglobljenim raziskovanjem tradicionalnih receptov ustvarja jedi za najzahtevnejše okuse. Pri tem sledijo načelu upoštevanja etnoloških posebnosti regije.

Je dobitnik bronaste medalje na največjem kuharskem tekmovanju na svetu, kuharski olimpijadi 2008, leta 2012 pa ga je specializirana italijanska revija za področje golfa in gastronomije Golf&Gusto izbrala za najboljšega kuharja 18 turnirjev. Očaral je s skuto s črnim tartufom in čilijem, divjačinsko pašteto z bučkami in bučnim oljem in belo čokolado, prelito s pomarančnim želejem, v malinovi omaki …