Ervin Podbregar

Datum rojstva: 25. 1. 1986

Izobrazba: kuhar

Restavracije, v katerih ste delali, stažirali, gostovali:

  • Stari pisker – Celje,
  • hotel Triglav Dobrna,
  • gostilna Grič by Andrej Smogavc

Kuharska filozofija:

Kuhati z lokalnimi sestavinami, poznane jedi narediti drugačne in pri tem uporabiti čim več zelišč in dobrin iz narave.

Največji kuharski/gostinski uspehi: uvrstitev v vodnik Gault & Millau

Najljubša sestavina: maslo, zelišča

Najljubša jed: na svetu je toliko dobrih jedi, da je težko izpostaviti samo eno

Najljubši kuharski pripomoček: nož

Najljubša kuharska tehnika: počasno pečenje

Najboljši chef: Bine Volčič, Gordon Ramsay

Najboljša restavracija na svetu: nimam favorita

Kratek življenjepis:

Otroštvo sem preživel pri starih starših v Savinjski dolini, kjer me je s kuhanjem že zelo zgodaj “okužila” stara mama. Sicer pa sta oba starša poklicna kuharja, tako da je moje življenje že od zgodnje mladosti kuhinja. Že kot zelo mlad sem pričel z delom, najprej med počitnicami in vikendi, po končani šoli pa sem se takoj zaposlil. Kuhinja je moja strast in ustvarjanje novih jedi moja “droga”. Želim si, da bi moja glava bila vedno polna norih idej in moji gostje vedno zadovoljni.