Igor Jagodic

Ko si je nabral medalj na prestižnih svetovnih kuharskih tekmovanj, je Igor Jagodic začel osvajati prestižne slovenske kuhinje. Grand hotel Toplice, Vila Bled, Ljubljanski grad … Vsaka nova chefovska postaja ga postavi višje v eliti najboljših slovenskih chefov. Pri Jagodicu, ki se se tika z najboljšimi sestavinami mednarodnih (francoskih) imen in najsodobnejšimi tehnikami mednarodnih (kuharskih) zvezd, se vse ujema: hrustljavost s topljenjem, slano s kislim, sušeno s pečenim, hladno s toplim. Prepoznaven, estetski slog dovršenih jedi, polnih podrobnosti, barv in svežine, v Strelcu na Ljubljanskem gradu zadane okuse svetovljanskih gostov, ki se ob najlepšem pogledu na Ljubljano navdušujejo nad kombinacijami sestavin, različnostjo tekstur in preciznostjo dodelave modernih jedi Igorja Jagodica.

Datum rojstva: 18. 3. 1976

Izobrazba: organizator poslovanja v gostinstvu

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

  • November 2008, ADF Alain Ducasse Formation, Paris
  • Januar 2010, Noma, Rene Redzepi, Kopenhagen
  • Novemeber/Decemeber 2010, Schlosshotel Lerbach, Gourmet restaurant Lerbach, Nils Henkel, Bergisch Gladbach

Kuharska filozofija:
Zelo enostavno: vse, kar postrežemo, mora biti  dobro! Uporaba sezonskih sestavin, čim več lokalnih sestavin. Pomemben mi je videz krožnika oziroma jedi, kot tudi igranje z različnimi teksturami (uporaba določenega živila v različnih teksturah).

Največji kuharski/gostinski uspehi:
V restavraciji Strelec: znak ljubljanske kakovosti 2015 – najbolje ocenjena restavracija in 5 sončkov v Nedelu.

Pred leti kot član nacionalne kuharske reprezentance srebrna medalja na kuharski olimpijadi (poleg ostalih medalj v tujini in na tekmovanjih doma) ter 2. mesto na tekmovanju Global chef Challenge.

Najljubša sestavina: zelenjava

Najljubša jed: jedi na žlico, na primer vampi

Najljubši kuharski pripomoček: nož

Najljubša kuharska tehnika: pečenje na odprtem ognju

Najboljši chef: trenutno Daniel Humm

Najboljša restavracija na svetu:

Kratek življenjepis:
Rojen v Kranju, 18. 3. 1976. Leta 1994 zaključil srednjo šolo za gostinstvo in turizem Bled, smer tehnik kuharstva, leta 1998 pa diplomiral na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Bled. Poročen, oče dveh otrok.

Delovne izkušnje:

  • 1998 – 2000 JGZ Brdo pri Kranju, Protokolarni servis
  • 2000 – 2001 Hotel Lev, Ljubljana
  • 2001 – 2003 Hotel Astoria, Bled, vodja kuhinje
  • 2003 – 2008 Grand Hotel Toplice, Bled, vodja kuhinje
  • 2008 – 2012 Vila Bled, vodja kuhinje
  • 2012 –  Restavracija Strelec, Ljubljana

Pomembnejša tekmovanja:

  • 2. mesto na polfinalu WACS Global Chef Challenge, 2012
  • Zmagovalec slovenskega predizbora za WACS Global Chef Challenge, 2011
  • Bronasta medalja, Expogast Culinary World Cup, Luxembourg, 2010
  • Dve srebrni medalji na kuharski olimpijadi v Erfurtu (IKA – Culinary Olympics), 2008
  • Srebrna medalja, Intergastra, Stuttgart, 2008
  • Zlata medalja, Intergastra, Stuttgart, 2006
  • Bronasta medalja, Expogast Culinary World Cup, Luxembourg, 2006