Igor Peresson

Datum rojstva: 30. 1. 1976

Izobrazba: kuhar (SŠGT Izola)

Kuharska filozofija: kuhati sveže, lokalno in sezonsko ter se pri tem zabavati

Največji kuharski/gostinski uspehi: uvrstitev v Nedelovih 100 najboljših restavracij, pozitivne recenzije s strani priznanih kulinaričnih kritikov (NeDelo, Mladina, Identita Golose,…), sodelovanje v knjigi Where chefs Eat, Where to Eat Pizza (založba Phaidon).

Najljubša sestavina: vsi siri

Najljubša jed: perfekcija in balans okusov navadnega poširanega jajca

Najljubši kuharski pripomoček: Termomix

Najljubša kuharska tehnika: sous vide

Najboljši chef: Mauro Uliassi (Ristorante Uliassi, Senigalia )

Najboljša restavracija: The Fat Duck

Kratek življenjepis:
Rojen v Trstu, kjer je preživel zgodnje otroštvo z očetom italijanom in mamo slovenko. Nato preseljen na Kras v Divačo, kjer je po končani osnovni šoli obiskoval na gostinsko šolo v Izolo. Kot štipendist se je kalil v hotelih v Lipici, nato pa v bližnjih gostilnah. Obiskoval je razne tečaje priznanih chefov in slaščičarjev v bližnjem Trstu. Leta 2009 je odprl lastno restavracijo Etna, v kateri s podporo partnerke Nuše izživlja svojo ustvarjalnost in ljubezen do kuhanja.