Jakob Jerala

Datum rojstva: 28. 5. 1970

Izobrazba: Kuhar

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:
Izkušnje sem nabiral pri sosedovi babici … Sicer pa je bila gotovo ena najpomembnejših postojank v karieri delo s priznanim angleškim chefom Hestonom Blumenthalom in švedskim chefom Magnusom Nilssonom (restavracija Fäviken na Švedskem).

Kuharska filozofija:
Kakovostne surovine iz lokalnega območja, pridelane in predelane z ljubeznijo, spoštovanjem in skrbnostjo do narave, spremenjene v jedi z originalnimi okusi, barvami in vonjem, ki zadovoljijo naše goste.

Največji kuharski/gostinski uspehi: Vsak zadovoljen gost, ki okuša našo hrano.

Najljubša sestavina: Ljubezen.

Najljubša jed: Veliko jih je, predvsem pa ima vsaka svoj čar in okus v izbranem trenutku.

Najljubši kuharski pripomoček: Nož.

Najljubša kuharska tehnika: Čistoča in red sta prva na moji lestvici prioritet.

Najboljši chef: Vsi, ki svoje profesionalno življenje z odgovornostjo in spoštljivostjo posvečajo hranjenju ljudi.

Najboljša restavracija na svetu: Vsaka ima svoj čar …

Kratek življenjepis:
S kuhanjem je pričel pri 14 letih in se zaveda, da tudi danes ni  še niti približno na cilju. V svoji karieri je kuhal tako s šefi, ki imajo tri zvezdice po Michellinu, kot tudi z gospodinjami – vse od  Afrike do severne Švedske. Kulinarično raziskovanje ga žene naprej v nova izzive, vsako srečanje pa ponudi novo izkušnjo ter odpira nova obzorja.