Datum rojstva: 6. 7. 1989
Izobrazba: Gostinski tehnik
Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:
- Steirereck – Heinz Reitbauer
- Maze – Gordon Ramsay
- L`atelier de Joel Robuchon – Joel Robuchon
Kuharska filozofija:
Zaradi samega vpliva velikih kuharskih imen in njihovih filozofij, v času dela v tujini, je govoriti o kakršnikoli lastni filozofiji zaenkrat še nesmiselno … Pri teh letih se še vse dogaja zelo spontano! Pomembno je, da se mlad kuhar drži vrednot, ki se jih je naučil od njih.
Največji kuharski/gostinski uspehi:
Da mi je iz naše kuhinje v Tabaru uspelo ustvariti prostor, ki je zdrav za razvoj naših mladih kuharjev in posledično same restavracije.
Najljubša sestavina: mlečni izdelki z maslom
Najljubša jed:
Težko odgovorim, ker se s samim osebnim razvojem kuharja konstantno spreminja mmnenje o jedeh, ki jih je naredil.
Najljubši kuharski pripomoček: pinceta, ki je z mano od začetka, in peč z odprtim ognjem
Najljubša kuharska tehnika:
Vsaka po svoje, če je le ob pravem času na pravem mestu in če je izvedena na najboljši možni način
Najboljši chef:
Heinz Reitbauer – ker Steirereck ni raketna znanost ampak te še vedno vrže na rit in ker je dovršen produkt sodelovanja lokalnih mikro pridelovalcev, proizvalajcev in nabiralcev s kuharjem, ki ima svojo filozofijo.
Najboljša restavracija na svetu: nimam favorita