Jakob Pintar

Datum rojstva: 6. 7. 1989

Izobrazba: Gostinski tehnik

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

  • Steirereck – Heinz Reitbauer
  • Maze – Gordon Ramsay
  • L`atelier de Joel Robuchon – Joel Robuchon

Kuharska filozofija:
Zaradi samega vpliva velikih kuharskih imen in njihovih filozofij, v času dela v tujini, je govoriti o kakršnikoli lastni filozofiji zaenkrat še nesmiselno … Pri teh letih se še vse dogaja zelo spontano! Pomembno je, da se mlad kuhar drži vrednot, ki se jih je naučil od njih.

Največji kuharski/gostinski uspehi:
Da mi je iz naše kuhinje v Tabaru uspelo ustvariti prostor, ki je zdrav za razvoj naših mladih kuharjev in posledično same restavracije.

Najljubša sestavina: mlečni izdelki z maslom

Najljubša jed:
Težko odgovorim, ker se s samim osebnim razvojem kuharja konstantno spreminja mmnenje o jedeh, ki jih je naredil.

Najljubši kuharski pripomoček: pinceta, ki je z mano od začetka, in peč z odprtim ognjem

Najljubša kuharska tehnika:
Vsaka po svoje, če je le ob pravem času na pravem mestu in če je izvedena na najboljši možni način

Najboljši chef:
Heinz Reitbauer – ker Steirereck ni raketna znanost ampak te še vedno vrže na rit in ker je dovršen produkt sodelovanja lokalnih mikro pridelovalcev, proizvalajcev in nabiralcev s kuharjem, ki ima svojo filozofijo.

Najboljša restavracija na svetu: nimam favorita