Jon Zupan

Datum rojstva: 10. 7. 1991

Izobrazba: kuhar

Restavracije, v katerih ste delali, stažirali, gostovali:

  • Uroš Štefelin (Hotel Triglav, Vila Podvin)
  • Soren Selin (A.O.C. Kobenhavn)
  • Nikolaj Koster (NO.2 Kobenhavn)

Kuharska filozofija:
Kuham, kar rad jem. Hrana mora biti sveža, raznolika in znanega porekla.

Največji kuharski/gostinski uspehi:

  • kuharska olimpijada Luxembourg 3.mesto
  • global Chefs Challenge 2.mesto
  • Michelin * sous chef (Vila Podvin)

Najljubša sestavina: česen

Najljubša jed: na žlico

Najljubši kuharski pripomoček: nož

Najljubša kuharska tehnika: rezanje

Najboljši chef: Marco Pierre White

Najboljša restavracija na svetu: jih je več

Kratek življenjepis:
Svojo kuharsko pot sem začel s vpisom v Srednjo gostinsko in turistično šolo v Radovljici, program kuhar. Tekom šolanja sem ves praktični del opravljal v hotelu Astoria na Bledu, pod mentorstvom chefa Uroša Štefelina. Prva zaposlitev je bila v hotelu Triglav na Bledu, pod vodstvom chefa Uroša Štefelina (2009-2013). Za tem sem se zaposlil v Vili Podvin v Radovljici, kjer sem svoje znanje nadgrajeval prav tako s chefom Urošem Štefelinom (2013-2020). Spomladi leta 2022 sem prevzel vodenje kuhinje v Triangel Boutique Hotelu v Gozd Martuljku, kjer svojo vizijo nadaljujem še danes.

Bil sem član mladinske kuharske reprezentance(DKSS) pod vodstvom Boruta Jakiča. V Sloveniji sem tekmoval po raznih gostinskih zborih, Slanikovih pojedinah, itd., kje sem osvojil več priznanj in medalj. V tujini sem se udeležil Kuharske olimpijade v Luksemburgu in leta 2010 osvojil 3. mesto. Na tekmovanju Global Chefs Challenge leta 2012 pa sem zasedel 2. mesto (Europe south Ljubljana 2012).

Leta 2016 sem svoje znanje nadgrajeval v Michelinovi restavraciji A.O.C v Kobenhagnu,  moj mentor je bil chef Søren Selin. Istega leta sem se strokovno izobraževal še v restavraciji NO2, prav tako v Kobenhagnu, pod taktirko chefa Nikolaja Kostnerja.