Jože Godec

Restavracija: Restavracija Sunrose 7

Datum in kraj rojstva: 10. 2. 1975

Izobrazba: Tehnična gostinska šola

Restavracije, v katerih ste delali, stažirali, gostovali:
Grand hotel Toplice, Hotel Jezero, Hotel Kristal, restvaracija Blejski grad, hotel Triglav Bled – restavracija 1906, gostilna Danica, Pension in gostilna Resje

Kuharska filozofija:
Moja kuharska filozofija je v resnici zelo preprosta – čim manj kompliciranja. Temelji na uporabi sezonskih in lokalnih sestavin ter različnih tehnikah in obdelavah, da dosežemo izjemen okus in vizualno privlačen krožnik, ki nam vzbudi željo po okušanju.

Največji kuharski/gostinski uspehi:
Da sem poskusil s svojo gostilno in mi je v njej, kljub slabi lokaciji, nekako uspelo.

Najljubša sestavina: koruza, ajda

Najljubša jed: krompirjevka

Najljubši kuharski pripomoček: nož

Najljubša kuharska tehnika: 

Najboljši chef: Marco Pierre White

Najboljša restavracija na svetu: Eleven Madison Park

Kratek življenjepis:
V kulinariko me je pripeljala družina – mama Marija, ki je vsako jed pripravila z lahkoto, zato sem jo vedno rad spremljal. V kuhinji je bila zelo spretna in z veseljem mi je razlagala o sestavinah, ki sva jih skupaj tudi sadila in “obirala” na vrtu. Njene jedi so bile preproste, toda vselej zelo okusne. Doma smo imeli kmetijo in sadovnjak, za katera smo skrbeli vsi v družini. Mama Marija me je naučila, kako sestavine izkoristiti v njihovi polnosti ter me zares navdušila za kuho. Kot otrok sem se vsako leto za pusta našemil v kuharja, ko pa sem končal osnovno šolo, mi je bila izbira za gostinsko šolo in kulinariko preprosto samoumevna.

Učil sem se v Grand hotelu Toplice na Bledu, nato sem delal v Hotelu Jezero. Nadaljeval sem v takrat še penzionu Kristal v Bohinju ter nato na Bledu v restavraciji na Blejskem gradu in v hotelu Triglav. Ko sem se vrnil v Bohinj, sem bil najprej v gostilni Danica, nato pa sem šel na svojo pot v Gostilni Resje. Po poteku najemnega razmerja sem prevzel chefovsko mesto v hotelu in restavraciji Sunrose 7 v Bohinjski Bistrici.