Iz očetovega roštilja, ki je še vedno glavni štedilnik v Debeluhovi kuhinji, je Jure Tomič naredil haute cuisine. Jedi so preproste, toda sestavine so vedno vrhunske in chef je enakomerno ustvarjalen in tradicionalen. Ko se spogleduje s svetovnimi trendi, spoštuje tudi domačo grudo, podnebje, običaje in izročilo. Tudi čevapčiči so lahko vrhunska jed, če so v Tomičevi pleskavici, z Juretovo vinsko spremljavo.
Datum rojstva: 27. 10. 1981
Izobrazba: srednja živilska šola
Kuharska filozofija:
Filozofija mojega kuhanja je uporaba čim bolj svežih, lokalnih sestavin in ohranitev lokalnih tipičnih jedi, ki jih posodabljam.
Največji kuharski/gostinski uspehi: ko sem postal član JRE – Jeunes Restaurateurs
Najljubša sestavina: meso
Najljubša jed: domača jajca z ocvirki
Najljubši kuharski pripomoček: žar
Najljubša kuharska tehnika: priprava jedi na odprtem ognju
Najboljši chef: Heinz Beck
Najboljša restavracija na svetu: LaPergola, Rim
Kratek življenjepis:
Rodil sem se 27. 10. 1981 v Brežicah, majhnem mestu v jugovzhodni Sloveniji. Po končani srednji živilski šoli sem leta 2002 odprl družinsko restavracijo Ošterija Debeluh v Brežicah.
Tako se je začela moja kulinarična zgodba.