Jure Tomič

Iz očetovega roštilja, ki je še vedno glavni štedilnik v Debeluhovi kuhinji, je Jure Tomič naredil haute cuisine. Jedi so preproste, toda sestavine so vedno vrhunske in chef je enakomerno ustvarjalen in tradicionalen. Ko se spogleduje s svetovnimi trendi, spoštuje tudi domačo grudo, podnebje, običaje in izročilo. Tudi čevapčiči so lahko vrhunska jed, če so v Tomičevi pleskavici, z Juretovo vinsko spremljavo.

Datum rojstva: 27. 10. 1981

Izobrazba: srednja živilska šola

Kuharska filozofija:
Filozofija mojega kuhanja je uporaba čim bolj svežih, lokalnih sestavin in ohranitev lokalnih tipičnih jedi, ki jih posodabljam.

Največji kuharski/gostinski uspehi: ko sem postal član JRE – Jeunes Restaurateurs

Najljubša sestavina: meso

Najljubša jed: domača jajca z ocvirki

Najljubši kuharski pripomoček: žar

Najljubša kuharska tehnika: priprava jedi na odprtem ognju

Najboljši chef: Heinz Beck

Najboljša restavracija na svetu: LaPergola, Rim

Kratek življenjepis:
Rodil sem se 27. 10. 1981 v Brežicah, majhnem mestu v jugovzhodni Sloveniji. Po končani srednji živilski šoli sem leta 2002 odprl družinsko restavracijo Ošterija Debeluh v Brežicah.

Tako se je začela moja kulinarična zgodba.