Kristian Zule

Datum rojstva: 8. 2. 2000

Izobrazba: gastronomski tehnik

Restavracije, v katerih ste delali, stažirali, gostovali:
Takoj po končani srednji šoli sem svoje prve delovne izkušnje nabiral v restavraciji Cubo, Ljubljana. Naslednja delovna stopnička je Stara gostilna, kjer delujem še zdaj.

Kuharska filozofija:
Brez filozofiranja: Preprosto a dovršeno, drugačno in izvirno. Gostu ponuditi le najboljše, kar premore narava v danem trenutku, ga navdušiti, osupniti, zanj ustvariti popoln mikrokozmos, kjer se vse vrti samo okoli njega in njegovih želja. Spoštovati sestavine, jih skrbno izbirati in hkrati slediti principu zero – waste.

Največji kuharski/gostinski uspehi: Michelin plate 2021

Najljubša sestavina: trenutni navdih

Najljubša jed: čokolino

Najljubši kuharski pripomoček: pinceta

Najljubša kuharska tehnika: garniranje

Najboljši chef: Heston Blumenthal

Najboljša restavracija na svetu: St. Hubertus, hotel Rosa Alpina, San Cassiano, Italija

Kratek življenjepis:
Končal sem srednjo šolo za gostinstvo in turizem v Ljubljani. Moja kulinarična pot se je začela pri 16 letih v restavarciji Cubo. Tam sem pridobil prve in velike delovne izkušenje. Svoj največji karierni korak pa sem naredil, ko sem sprejel ponudbo lastnice Stare gostilne Donate Krašek in postal chef kuhinje. Majhna, butična piranska restavracija mi ponuja ogromno prostora, da s svojo mladostno domišljijo in kreativnimi idejami ustvarjam krožnike, ki zbujajo poželenje. V kuhinji ne popuščam in ne dopuščam površnosti. Navdušujem se nad naravnimi procesi fermentacije in shranjevanja živil. Sam poskrbim za vlaganje ali sušenje najboljšega, kar ponuja narava, prav tako se sam posvečam pripravi redukcij. Motivira me želja po vzpenjanju na kuharski lestvici najboljših. Neprestano sem v iskanju novih okusov in v preži za novimi butičnimi ponudniki surovin ter sestavinami. Največji izziv mi je slediti trendom, hkrati pa jih tudi interpretirati in poustvarjati po svoje, pritegniti s svojo drugačnostjo in izvirnostjo.