Marko Pavčnik

Marko Pavčnik kipari elegantno, toda učinkovito, predvsem pa uporablja barve, ki se smejejo in prelivajo, dopolnjujejo in cvetijo. Njegovo kuhanje je izrazito avtorsko. Zna se igrati, zna ustvarjati, zna navduševati. Je estet, skoraj perfekcionist, ki pozna sodobne tehnike in jih tudi zelo uspešno izkorišča. V kuhinji je še boljši kot na televiziji!

Datum rojstva: 13.04.1980

Izobrazba: gostinski tehnik

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:
sem samouk

Kuharska filozofija:
Kuham iz lokalnih, tradicionalnih včasih celo divjih sestavin in z uporabo sodobnih kuharskih tehnik poskušam poudariti okus sestavine, dobiti nove teksture, nove kombinacije. Vedno pa iščem polne
, okrogle okuse krožnika. Harmonijo iz katere ne štrli, ne izstopajo ostri, moteči okusi.

Največji kuharski/gostinski uspehi: odprtje lastne restavracije in njen uspeh

Najljubša sestavina: divja hrana

Najljubša jed: vedno moja zadnja, dokler se ne spomnim nove

Najljubši kuharski pripomoček: glava

Najljubša kuharska tehnika: domišlija

Najboljši chef: če bi jedel pri vseh, bi morda lahko koga navedel tako pa… Na splošno nimam idolov, le kuharje pri katerih mi je kakšna stvar/lastnost/jed všeč.

Najboljša restavracija na svetu: ko bom obiskal vse vam povem…

Kratek življenjepis:
Odraščal sem v Rimskih toplicah na kmetiji v tesnem sožitju z naravo s še tremi sorojenci. Na kmetiji je življenje močno zaznamovano z letnimi časi in takšna je tudi moja hrana. Srednjo šolo sem delal v Zagorju, moja prva praksa pa je bila ravno na gradu v Laškem. V svojem profesionalnem življenju sem menjal kar nekaj lokaciji in odraščal skupaj z njimi. Zelo hitro, morda prehitro, sem postal chef. In ko sem spoznal svojo partnerko, se mi je mudilo tudi postati oče.

S Katjo imava dva prekrasna otroka in ker se izredno dobro dopolnjujeva tudi na profesionalnem področju, sva skupaj odprla tudi restavracijo, ko se nama je ponudila priložnost.  Oba namreč verjameva, da je treba pogumno, a premišljeno zgrabiti vsako priložnost, ki ste ti ponudi. Tako sem se odzval tudi povabilu POP TV, da sodelujem kot komentator v dveh sezonah šova Gostilna išče šefa in Skriti šef. Rad ustvarjam in raziskujem, tako sem prepričan, da bom delal še na veliko dobrih projektih.