Nejc Ban

Datum rojstva: 3. 12. 1990

Izobrazba: gostinsko-turistični tehnik

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

  • Restavracija Grad Otočec
  • Roberto Gregorčič, Dejan Pavlič

Kuharska filozofija:
Ohraniti naravne okuse mesa in zelenjave – takšne, kot so.

Na Gradu Otočec se trudimo kakovostne lokalne in sezonske sestavine predstaviti na sodoben način. Z raznovrstnimi teksturami in domišljeno prezentacijo jih pletemo v navdušujočo kulinarično grajsko zgodbo in jim gradimo prepoznaven značaj.

Največji kuharski/gostinski uspehi:
Biti chef otoške grajske kuhinje in s svojimi kreacijami risati zadovoljne nasmehe na obraze gostov.

Najljubša sestavina: meso jagenjčka

Najljubša jed: pica

Najljubši kuharski pripomoček: žar na oglje

Najljubša kuharska tehnika: pečenje na žaru

Najboljši chef: Gordon Ramsay

Najboljša restavracija na svetu: ?

Kratek življenjepis:

Grad Otočec o svojem chefu:
Nejc Ban iz Brusnic je mlad, ustvarjalen, vztrajen, potrpežljiv, iznajdljiv in iskriv kulinarični umetnik, ki najde kulinarične navdihe v lokalnih in sezonskih okusih domače okolice in ne mara posnemanja.

Obiskoval je Srednjo šolo za gostinstvo in turizem v Novem mestu, ob šolanju pa pridno delal v eni od picerij in v nekaterih dolenjskih gostilnah. Delo v kuhinji ga je veselilo že od nekdaj, zato je izkoristil priložnost in sprejel prakso v kuhinji Gradu Otočec. Okolje in možnosti kulinaričnega izražanja v grajski kuhinji so ga tako očarale, da je v 12-ih letih še ni zapustil. 

Sam o sebi zato pravi, da je kot kuhar otrok Otočca, kjer za grajskimi zidovi preizkuša vedno nove tehnike priprave vrhunskih jedi in oblikuje krožnične kreacije, s katerimi se trudi razveseljevati otoške goste. Da, uspeva mu!

Pri svojem delu in na svojem področju želi biti čim boljši, udeležuje se raznih izobraževanj in izpopolnjuje svoje znanje ter sledi začrtani poti.