Datum rojstva: 27. 10. 1981
Izobrazba: kuhar
Kuharska filozofija:
Ne oziram se na modo temveč na sezonske lokalne sestavine.
Največji kuharski/gostinski uspehi: zadovoljni gosti, ki se z veseljem vračajo.
Najljubša sestavina: jagnje
Najljubša jed: pečeno jagnje kraškega izvora
Najljubši kuharski pripomoček: nož
Najljubša kuharska tehnika: cvrtje
Najboljši chef: Svetozar Raspopović
Najboljša restavracija na svetu: pri moji mami doma
Kratek življenjepis:
Po končani gostinski šoli v Izoli sem kuhal v večih vrhunskih restavracijah v Sloveniji in Italiji. Z veliko strastjo sem se udeleževal številnih tekmovanj, tudi mednarodnnih, na katerih sem razvil veliko idej in zamisli, kako izboljšati lastne tehnike dela, a pri tem mnogokrat nehote zanemarjal okus in korenine. Leta 2002, ko sva z soprogo odprla Okrepčevalnico na Krasu, sem se pričel zavedati kako malo vem in znam o gostinstvu. Čeprav je pred nami še dolga in izzivov polna pot, smo si uspešno spletli lastno mrežo dobaviteljev in filozofijo, na podlagi katere z lokalnimi sestavino ustvarjamo nekaj oprijemljivega in pristnega, nekaj kar odseva moderno dušo pokrajine in ljudi, ki tukaj živimo.
Misel: “Vsaka kuhinja je odraz ljudi, ki delajo v njej.”