Simon Bertoncelj

Simon Bertoncelj ne varčuje! Ko kuha, je perfekcionist, ko zlaga na krožnik, izbira le najboljše. Julijana je zato izlet v svet slavnih, tako osebnosti kot sestavin. Ko bodo drugim gostom v jedilnico blejskih Toplic odnašali hotelske menije, bodo vam kot posebnemu gostu za chefovo mizo v kuhinji prinašali to, kar se je simpatični mladi chef Simon Bertoncelj naučil pri Gordonu Ramsayu, Marcu Meurinu, Bobbyju Bräuerju in na kuharskih olimpijadah.

Datum rojstva: 5. 1. 1979

Izobrazba: org. poslovanja v gostinstvu

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali: glej življenjepis

Kuharska filozofija: uporaba vrhunskih, če se le da lokalnih  in svežih sestavin. Iz živila potegniti vrhunski okus z uporabo novih postopkov obdelave živil. Vedno poskrbeti za harmonijo okusov in vrhunsko prezentacijo jedi.

Največji kuharski/gostinski uspehi: glej življenjepis

Najljubša sestavina: zelenjava ali mlečni izdelki, se res težko odločim

Najljubša jed: jih je kar nekaj, npr; jastogov raviol, limonino olje, sezam, kokos veloute …

Najljubši kuharski pripomoček: nož

Najljubša kuharska tehnika: vakumsko kuhanje

Najboljši chef: jih je več; predvsem vsi, s katerimi sem delal po michelinovih restavracijah

Najboljša restavracija na svetu: Ess Zimmer (München), chef Bobby Brauer

Kratek življenjepis:

Zaposlitve
2012 – danes           Corporate Executive Head Chef, Bled
2008 – 2012             Grand Hotel Toplice, Bled (Executive chef)
2002 – 2008             Grand Hotel Toplice, Bled (Sous chef)
1998 – 2002             Grand Hotel Toplice, Bled (Chef de partie)
1996 – 1998             Grand Hotel Toplice, Bled (Commis chef)

Izobrazba
2004 – 2008             Vocational College for Catering and Tourism Bled, Slovenia – Diploma iz cateringa. Usmeritev: Finger food)
2000 – 2002             High School for Catering and Tourism, Radovljica, Slovenia. Program: Catering Manager
1993 – 1996             High School for Catering and Tourism, Radovljica, Slovenia. Program: Chef de Cuisine

Profesionalne kvalifikacije in usposabljanja
2010 –  Slaščičarska delavnica, chef Alenka Kodele
2007 – Čokoladne in sladkorne skulpture, chef Alenka Kodele, Slovenska kuharska reprezentanca
2006 – Maslene skulpture, Šola kulinarične artistike Andreja Goljata, Škofja Loka, Slovenija
2004 – 2008 Redna HACCP usposabljanja

Druge pomembne izkušnje in dosežki
2014 – dvotedensko usposabljanje v restavraciji z 1 Michelinovo zvezdico “Ess zimmer BMW Welt Muenchen”
2013 – dve srebrni medalji, Dubai World Hospitality Championship, član slovenske nacionalne reprezentance
2012 – drugo mesto na IKA svetovni kuharski olimpijadi, član slovenske nacionalne reprezentance
2012 – Dvotedensko usposabljanje v Grand Hotelu Tirolia Kitzbühel (Bobby Bräuer, Chef leta 2012 v Avstriji, Gault Millau 3 toques, 18 točk)
2011 – sedaj Član slovenske kuharske reprezentance
2010 – Predstavitev slovenske kulinarike v Haagu, član kuharske ekipe Sava Hoteli Bled
2010 – Predstavitev slovenske kulinarike v Skopju, član kuharske ekipe Sava Hoteli Bled
2010 – Predstavitev slovenske kulinarike v Pragi, član kuharske ekipe Sava Hoteli Bled
2010 – Srebrna medaljka (kategorija A), Culinary World Cup, Luxembourg
2009 – Tri-tedensko stažiranje v restavraciji Gordona Ramsaya v Londonu
2007 – Predstavitev slovenske gastronomije v Bruslju v organizaciji skupine Sava Hoteli Bled, član kuharske ekipe
2006 – 2008 Pomočnik člana slovenske kuharske reprezentance
2002 – Predstavitev slovenske gastronomije v New Yorku v organizaciji Slovenskega turističnega združenja, član kuharske ekipe