Tanja Pintarič

”Jedi, ki so jih kuhali v Prekmurju nekoč, sva ohranila, a tako, da sva jih preoblikovala, jim dodala svežino, lahkotnost, mikavnost,” opiše Tanja spreminjanje tradicionalne prekmurske gostilne Rajh, ki je bila odlična v vsakem svojem obdobju. Z možem Damirjem, a še vedno skupaj tudi z babico Marijo, ki je vsako jutro prva v kuhinji, očetom Ignacem, ki je še vedno duša gostilne in stalno med gosti, ter že tudi otrokoma, Valentino in Leonom, ki sta gostilniškim genom dodala še gostinsko izobrazbo v tujini, Tanja Rajh povezuje preteklost in prihodnost vrhunske prekmurske kuhinje.

Datum rojstva: 3. 7. 1972

Izobrazba: gostinski tehnik

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

Kuharska filozofija:
Ohranjamo tradicijo in hkrati posodabljamo stare recepte prekmurskih jedi in jedi ki so se kuhale nekdaj v naši hiši. Tako smo jim dodali svežino in  lahkotnost.

Pomembno se nam zdi, da so sestavine iz naše okolice in čim bolj sezonske. Tako se tudi naš jedilni list spreminja glede na sezono. Gost se mora pri nas počutiti sprošeno, domače, prijetno. Okusiti mora pristne okuse.

Največji kuharski/gostinski uspehi: zelo pomembno se mi zdi ohraniti tradicijo gostilne, pristne jedi in seveda ohraniti stalne goste ter privabiti čim več novih gostov mlajše generacije

Najljubša sestavina: sol, bučno olj

Najljubša jed: ocvrt piščanec in velika skleda solate

Najljubši kuharski pripomoček: nož

Najljubša kuharska tehnika: sous vide

Najboljši chef: Heinz Reitbauer

Najboljša restavracija na svetu: Steirereck, Dunaj

Kratek življenjepis:
Ker sem se rodila v družini gostincev, je bilo nekako pričakovano, da bom to tudi sama nadaljevala. Zgodilo se je in tako sem že četrta generacija.

Skupaj z možem Damirjem sva se odločila, da ohraniva  tradicijo, jo negujeva in, seveda, posodabljava. Jedi, ki so se nekoč kuhale v naši kuhinji, sva malenkost preoblikovala, jih posodobila in jim dala novo veljavo. Marsikatera jed se je namreč vmes pozabila, midva pa sva ji dala novi sloves in novo preobleko.

Vesela sem, da tudi najina otroka Valentina in Leon čutita veliko veselje do gastronomije in dediščine naše hiše.