Datum rojstva: 6. 5. 1997
Izobrazba: organizator poslovanja v gostinstvu in turizmu
Restavracije, v katerih ste delali, stažirali, gostovali:
- Hiša Raduha,
- Restavracija JB,
- Vila Herberstein,
- La Raza (Španija)
Kuharska filozofija:
Kot mlad chef si seveda želim ustvariti svojo filozofijo kuhanja, vendar se ta pri teh letih še razvija. Vsakodnevno stremim k uporabi lokalnih, svežih sestavin in k čim manjši količini zavržene hrane. V izziv mi je priprava tradicionalnih domačih jedi na moderen način.
Največji kuharski/gostinski uspehi:
Našo restavracijo Lesnika smo spravili na zelo visok nivo, v kar je marsikdo dvomil.
Najljubša sestavina: česen
Najljubša jed: Težko izberem, najraje posežem po sveži morski hrani.
Najljubši kuharski pripomoček: dober, ročno kovan nož
Najljubša kuharska tehnika: sotiranje
Najboljši chef: Massimo Bottura
Najboljša restavracija na svetu: nimam favorita
Kratek življenjepis:
Že kot otrok sem popoldneve preživljal pri obeh babicah, ki sta veliko kuhali in me nad tem tudi navdušili. Po zaključeni osnovni šoli v domačem kraju sem se vpisal v Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Celje, kjer sem nabral ogromno znanja in izkušenj. V tem času sem sodeloval tudi v programu Erasmus+. Uspešno sem zaključil s šolanjem, nato pa sem znanje nadgrajeval na Višji šoli za gostinstvo in turizem BIC v Ljubljani. Tam sem imel priložnost spoznati chefa Janeza Bratovža in pri njem podrobneje spoznal visoko kuhinjo. Diplomiral sem leta 2019, leto kasneje pa sem se pridružil ekipi Lesnike.