Tomaš Javurek

Datum rojstva: 10. 7. 1980

Izobrazba: gostinski tehnik

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

  • Bolgen og Moi (fusion restaurant Oslo);
  • LOLA (španska tapas restavracija Dunaj);
  • Bistro Zvezda Ljubljana.

Kuharska filozofija:

Iz ,,skromnih,, sestavin ustvariti odlične jedi ter izkoristiti vse surovine z minimalnim odpadkom (zero waste kitchen)

Največji kuharski/gostinski uspehi:

Ko so gostje, za katere jedi pripravljamo, zadovoljni.

Najljubša sestavina: preveč jih je

Najljubša jed: češki knedli in omake, jedi izpod peke, testenine na tisoč in en način

Najljubši kuharski pripomoček: nož

Najljubša kuharska tehnika: odvisno od jedi

Najboljši chef: Anthony Bourdain

Najboljša restavracija na svetu: različno, vsaka ima svoje zakaj je vredna obiska

Kratek življenjepis:

Po končani šoli sem se začel s kuhinjo potepat po svetu. Kuharska pot me je vodila v različne države Evrope (Nemčija, Irska, Norveška … ), kjer sem spoznaval njihovih kuhinje ter odlične šefe, ki so mi bili za vzor.