Datum rojstva: 27. 6. 1977
Izobrazba: Gostinski poslovodja
Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:
- Heinz Beck (Pergola, Rim)
- Marlene Makinson (Diamond Star Of The East, Zanzibar)
- Teo Franetich (San Rocco)
- Fabio Fragiacomo (Bollicine, Trieste)
- Jacint Varga (Hotel Old Continent, Uzhhorod, Ukrajina)
- Beppe Guida (Antica Osteria Nonna Rosa, Vico Equense)
Kuharska filozofija: spoštovanje sestavin in prednost okusa pred videzom
Največji kuharski/gostinski uspehi:
- 5 x zmagovalec za najizvirnejšo sladico na Sladki istri,
- 4 zlate medalje na Gostinskem zboru, 2 x naj špargljev krožnik
- priprava jedilnega lista v ukrajinskem hotelu Old continent
- Rizibizi najboljša restavracija v regiji In your pocket
Najljubša sestavina: paradižnik
Najljubša jed: špageti s paradižnikom
Najljubši kuharski pripomoček: zvita lopatica
Najljubša kuharska tehnika: filiranje
Najboljši chef: Massimiliano Alajmo
Najboljša restavracija na svetu: Le Calandre, Rubano, Italija
Kratek življenjepis:
Pogosta pomoč v kuhinji, ko je pomagal mami, so bili za Tomaža Bevčiča zgodnji začetki na tej čarobni poti. Po šolanju se je lotil življenjskega dela. Tomaža vodi neomajna želja po izboljšanju in eksperimentiranju s svežimi sestavinami. Z ženo Partizio ustvarjata vsak dan lasten slog kuhinje in nove zgodbe v sožitju z naravo. Skupaj stopata po poti ustvarjanja lastnega glasu, ki se izraža pri jedeh.
Iskanje ustvarjalne svobode, je tudi plod pogumnosti moškega in kuharja, ki je vedel, kako najti svojo pot v gastronomskem svetu. Kreacije dopolnjuje z beljakovinami, tartufi, kalčki, listki, stebli, zrnci ali koreninami, ki skupaj tvorijo harmonijo in razvajanje okusov. Krožniki so polni barv in življenja.
Za Tomaža in Patrizio je narava nenehen vir navdiha in ustvarjanja, spoštovanje posameznika in njegovih želja pa vsakodnevna skrb. Njuna družina, še posebno hčerka Ana, je temelj, ki jima omogoča to neverjetno dogodivščino prav pri nadziranju in spoznavanju sladkorne bolezni.
Spoštovanje sestavin, ki jih ponuja narava, je za Tomaža vračilo za vse, kar mu je dala. Prednost daje odličnim lokalnim proizvajalcem, ki so postavili kakovost nad količino, s čimer dajejo ponos tudi njegovim kreacijam. Za Tomaža ima vedno prednost okus pred videzom, to pomeni, da moramo pri jedi vedno prepoznati glavno sestavino, vsi drugi okusi pa jo morajo samo dodatno poudariti.