Datum rojstva: 09.11.1982
Izobrazba: gostinski tehnik
Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:
Hotel Florence (Bellagio, Italia), Cicala 02 (Milano, Italija, chef Francesco Passalacqua), Rossa Alpina (Alta Badia, Italija, chef Norbert Niederkofler), Gostina AS, Hiša Franko
Kuharska filozofija:
Preprosto in kreativno. Inspiracijo črpam v tradicionalnih živilih in jedeh in dodajam lastne modifikacije, za navdih pa mi služi francoska klasična kuhinja.
Največji kuharski/gostinski uspehi: zadovoljni gosti
Najljubša sestavina: maslo
Najljubša jed: sushi
Najljubši kuharski pripomoček: japonski nož
Najboljši chef: Magnus Nilsson
Najboljša restavracija na svetu: Fäviken
Kratek življenjepis:
Že kot mlad fant sem želel postati kuhar. Začel sem v Bovcu, po okoliških restavracijah. Največji korak je bil , ko sem šel delat v Italijo, kjer sem se srečal z visoko kulinariko. Po povratku v domovino sem najprej delal v Gostilni As v Ljubljani, nato pa sem tri leta ustvarjal v Hiši Franko. Prav tam sem spoznal svojo življenjsko sopotnico Yuki, Japonko, ki jo je slovenka kulinarika tako premamila, da se je odločila ostati v Sloveniji. Skupno zgodbo sva sedem let pisala v hotelu Dobra Vila v Bovcu, decembra 2019 pa sva obrnila nov list v Logu pod Mangartom, nekoč vaško gostilno Mangrt sva prenovila, a hkrati ohranila občutek domačnosti in topline.