Alhambra na Čikatu

 • Boutique hotel Alhambra

  Sodobna arhitektura je na Čikatu, v najlepšem lošinjskem zalivu, povezala stari avstroogrski vili iz leta 1912, Alhambro (rdeča) in Augusto, v prestižni hotel z le 50 sobami in (vsaj) toliko zaposlenimi. Član svetovne verige Small Luxury Hotels. Eleganca in luksuz, privatna plaža, spa oaza, notranji bazen z morsko vodo, 24-urni room.service, vinoteka, vrhunska restavracija.

  Alhambra
  od
  Avtor slike: UME
 • Restavracija Alfred Keller

  Elegantno restavracijo le hotelska plaža loči od konca idiličnega zaliva, polnega renoviranih avstroogrskih vil. Natakarjev je toliko kot gostov, za aperitiv je vintage rosé, Veuve Clicquot, Reims, Francija, 2004, ob maslu s tartufi, z lošinjskimi zelišči in soljo, za digestiv pa še postanek v vinoteki.

  alhambra keller-11
  od
 • Chef Melkior Bašić

  Chef v restavraciji Alfred Keller v hotelu Alhambra je mlad in ambiciozen. ”Moj cilj je postati najboljši!” je priznal gostom gala večerje z Opus One vini.

  alhambra keller chef-11
  od
 • Restavracija Alfred Keller

  Sveže ribe, mlada jagnjetina s Cresa, sveža zelenjava lošinjskih kmetov in vrhunska svetovna vina po izboru sommeliera Kristijan Merkaš.

  alhambra keller ambient-11
  od
 • Hotelski zajtrk

  Želite svojega lastnega butlerja? Bi morda zakupili celotno vilo Augusto? Naj po vas pošljemo naš avion? Želite do Kornatov s hotelsko jadrnico ali gliserjem? Ali pa bi radi le v miru zajtrkovali?

  Že ”hotelski” zajtrk v Alhambri je nekaj posebnega. Za amuse bouche prinese ”Dober dan, moje ime je Radovan in danes vas bom jaz stregel,” chefov še topel miniaturni marmorni kolač in ponudi jedilni list. Ne vstajajte, prosim, mi vam bomo prinesli, le povejte, kaj želite, jajca Benedict, s panceto ali lososom, ali Florentine, z mlado špinačo?

  alhambra zajtrk-11
  od
 • Deluxe double

  Alhambra ima 36 deluxe dvoposteljnih sob in 15 luksuznih suit. V vili Augusta je dodatno še 6 suit in 1 soba.

  Alhambra suite
  od
  Avtor slike: UME
 • Jakobove pokrovače

  Marinirane Jakobove pokrovače z mladim sirom in pestom pistacije na hrustljavi mladi zelenjavi. V lovu za teksturami je chef pozabil, da hrustanje lahko prekrije nežnost pokrovače in mehkobo sira. Vinska spremljava je barvitosti krožnika dodala še oranžno: Malvazija Sv. Jakov, Clai, Istra, Hrvaška, 2013.

  Alhambra pokrovače
  od
  Avtor slike: UME
 • Karamele z rakovico

  Marmorna pašta, črno-bela, zvita v bonbone, polnjena z rakovico, v masleni omaki z žajbljem, dopolnjena z okusom ostrige iz krešine solate. Najboljši krožnik večera, zelo iskren, eleganten zaradi preprostosti, s poudarjenim nadokusom morja. Vinska spremljava: Pouilly Fuissé, Louis Jadot, Maconnais, Francija, 2014.

  alhambra keller testenina-22
  od
 • Jagnječji hrbet

  Jagnječji hrbet v zelenih drobtinah z žafranovo kremo in rižoto z ovčjim sirom, staranim v tropinah maraške. Tri jedi v eni, ki pa jih je chef uspel sestaviti v celoto. Opus One, Oakville, ZDA, 2006.

  Alhambra jagnječji hrbet
  od
  Avtor slike: UME
 • Ribeye in tartuf

  Ribeye s farme Creekstone, poletni črni tartuf, pečena zelenjava z okusom staranega kisa. Vino je potrebovalo takšen kos, ni pa ga potrebovala tako dolga večerja. Opus One, Oakville, ZDA, 2005.

  Alhambra ribeye in črni tartuf
  od
  Avtor slike: UME
 • S plesnijo

  Shropshire je zorjeni ovčji sir s plemenito plesnijo, tukaj s temno čokolado in svežimi jagodami. Slaščičarsko in dovolj osvežilno za pozno uro. Zelenac, jagodni izbor, Krauthaker, Slavonija, Hrvaška, 2009.

  Alhambra ovčji sir in temna čokolada
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!