Rdeča pesa je v solati z gorčičnimi semeni, kozjim jogurtom, ovsom in peteršiljevim oljem pisano osvežila.
Haller, AO, večerja, rdeča pesa
od
Školjke
Majhne cavatelli školjke iz semoline so v lahki piščančji (iz proste reje) obari s šitakami, kislo smetano in opečeno mlado čebulo pojasnile, da smo v Italiji, toda v avtonomni pokrajini.
Haller, AO, večerja, cavatelli
od
Poširana postrv
Poširan file postrvi je bil na hotelski večerji chefovsko premazan z misom iz fermentiranega ječmena, podložen s kuhanim ječmenom, pokrit z ječmenovo pokovko, v žametno-ribji veloute omaki z blitvo.
Haller, AO, večerja, postrv, miso
od
Jagoda
In za sladko so bile jagode, čeprav je bil čas jabolk, a zato je bila velika jagoda iz rikote in bele čokolade, male jagode in omaka pa iz češmina, pa čeprav še ni bilo zmrzali.
Haller, AO, večerja, rikota, jagode
od
Razgled
Bila je, skratka, dobra večerja z lepim razgledom iz vinograda … Toda, mar ta razgled ni razkazoval italijanskega Bressanona? Oziroma Brixna, saj italijansko so pod njegovimi starimi mestnimi arkadami opoldne govorile le natakarice z juga, ko so nama v tradicionalni restavraciji Fink postregle tirolske knedle.
Haller, suites, soba
od
AO restavracija
Čeprav pri Hallerju ni bilo ne duha ne sluha o knedlih, pa je ravno njegova restavracija AO primer tradicionalne, domače in družinske restavracije novega tisočletja.
AO restaurant družina2, foto FlipFlopollective
od
Avtor slike: FlipFlopollective
Apero
Uvodni aperitivni dražljaji: pita s čičerikino kremo, sladko kislim vloženim korenjem in hrustkom iz bučnih semen; tatar rdeče pese, kisla smetana, rumenjak; lososova postrv z beurre blanc, verjus iz grozdja, zeleno jabolko, koperc; raviol z buratto in paradižnikov gazpačo.
Pisano vrtno korenje ”z našega strešnega vrta” in Blu di Bufala (sir s plesnijo iz bivoljega mleka): marinirano korenje, pisano korenje polnjeno s sirom s plesnijo, fermentirana figa, vloženi bezgovi cvetovi.
Haller AO, pisano vrtno korenje
od
Tortelli
Tortelli polnjeni z rikoto in baziliko, buratta iz Bozna, pisan paradižnik, paradižnikov fond, pečeni melancani v pečici.
Haller AO, tortelli z baziliko
od
Steak
Simentalska govedina (flat iron steak), mesni sok z lisičkami, cvetačna krema in pečena cvetača, pralina iz južnotirolskega skorjastega kruha.
Haller AO, flat iron steak
od
Vinska spremljava
Čeprav je oče skozi refraktometer lomil količnik sladkorja v grozdni jagodi, saj se je bližal čas trgatve, mama za šankom ni točila zadnjega hišnega letnika, temveč je pomagala hčeri, v Švici izšolani someljejki, ko je goste presenečala z vinsko spremljava k moževim novo-južnotirolskim jedem. V deželi, ki jo pri nas poznamo po snegu in tramincu, je bil, namreč, že ob pesi Sonnrain 2018 Thomasa Niedermayrja iz Eppana (Hof Gandberg), ki je ”več kot ekološki vinar”, zato tudi slovenskega ljubitelja naravnih vin presenetijo njegove spontane fermentacije in zemeljske note vin iz PiWi odpornih in novih sort vinske trte. Torej nič čudnega, da je bil po takšnem uvodu ob testeninah ”poklon babici”, Chardonnay Riserva Lina 2019, Bergmannhof, maceriran, na drožeh, mineralen in kremasto-poln; ob postrvi vulkansko-slani sauvignon Salis, 2018, Oberstein; za sladico pa obisk v Teresino vinsko klet, polno lokalnih, a predvsem naravnih vin.
Spletno mesto uporablja piškotke, zaradi zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spremljanja statistike obiska.Sprejmi
Piškotki
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.