AO Restaurant

 • Rdeča pesa

  Rdeča pesa je v solati z gorčičnimi semeni, kozjim jogurtom, ovsom in peteršiljevim oljem pisano osvežila.

  Haller, AO, večerja, rdeča pesa
  od
 • Školjke

  Majhne cavatelli školjke iz semoline so v lahki piščančji (iz proste reje) obari s šitakami, kislo smetano in opečeno mlado čebulo pojasnile, da smo v Italiji, toda v avtonomni pokrajini.

  Haller, AO, večerja, cavatelli
  od
 • Poširana postrv

  Poširan file postrvi je bil na hotelski večerji chefovsko premazan z misom iz fermentiranega ječmena, podložen s kuhanim ječmenom, pokrit z ječmenovo pokovko, v žametno-ribji veloute omaki z blitvo.

  Haller, AO, večerja, postrv, miso
  od
 • Jagoda

  In za sladko so bile jagode, čeprav je bil čas jabolk, a zato je bila velika jagoda iz rikote in bele čokolade, male jagode in omaka pa iz češmina, pa čeprav še ni bilo zmrzali.

  Haller, AO, večerja, rikota, jagode
  od
 • Razgled

  Bila je, skratka, dobra večerja z lepim razgledom iz vinograda … Toda, mar ta razgled ni razkazoval italijanskega Bressanona? Oziroma Brixna, saj italijansko so pod njegovimi starimi mestnimi arkadami opoldne govorile le natakarice z juga, ko so nama v tradicionalni restavraciji Fink postregle tirolske knedle.

  Haller, suites, soba
  od
 • AO restavracija

  Čeprav pri Hallerju ni bilo ne duha ne sluha o knedlih, pa je ravno njegova restavracija AO primer tradicionalne, domače in družinske restavracije novega tisočletja.

  AO restaurant družina2, foto FlipFlopollective
  od
  Avtor slike: FlipFlopollective
 • Apero

  Uvodni aperitivni dražljaji: pita s čičerikino kremo, sladko kislim vloženim korenjem in hrustkom iz bučnih semen; tatar rdeče pese, kisla smetana, rumenjak; lososova postrv z beurre blanc, verjus iz grozdja, zeleno jabolko, koperc; raviol z buratto in paradižnikov gazpačo.

  Haller AO, apero grižljaji
  od
 • Mozaik

  Mozaik lososove postrvi, chioggia pisana pesa, vijolična redkev, ribez, kapucinka.

  Haller AO, mozaik lososove postrvi
  od
 • Korenje

  Pisano vrtno korenje ”z našega strešnega vrta” in Blu di Bufala (sir s plesnijo iz bivoljega mleka): marinirano korenje, pisano korenje polnjeno s sirom s plesnijo, fermentirana figa, vloženi bezgovi cvetovi.

  Haller AO, pisano vrtno korenje
  od
 • Tortelli

  Tortelli polnjeni z rikoto in baziliko, buratta iz Bozna, pisan paradižnik, paradižnikov fond, pečeni melancani v pečici.

  Haller AO, tortelli z baziliko
  od
 • Steak

  Simentalska govedina (flat iron steak), mesni sok z lisičkami, cvetačna krema in pečena cvetača, pralina iz južnotirolskega skorjastega kruha.

  Haller AO, flat iron steak
  od
 • Vinska spremljava

  Čeprav je oče skozi refraktometer lomil količnik sladkorja v grozdni jagodi, saj se je bližal čas trgatve, mama za šankom ni točila zadnjega hišnega letnika, temveč je pomagala hčeri, v Švici izšolani someljejki, ko je goste presenečala z vinsko spremljava k moževim novo-južnotirolskim jedem. V deželi, ki jo pri nas poznamo po snegu in tramincu, je bil, namreč, že ob pesi Sonnrain 2018 Thomasa Niedermayrja iz Eppana (Hof Gandberg), ki je ”več kot ekološki vinar”, zato tudi slovenskega ljubitelja naravnih vin presenetijo njegove spontane fermentacije in zemeljske note vin iz PiWi odpornih in novih sort vinske trte. Torej nič čudnega, da je bil po takšnem uvodu ob testeninah ”poklon babici”, Chardonnay Riserva Lina 2019, Bergmannhof, maceriran, na drožeh, mineralen in kremasto-poln; ob postrvi vulkansko-slani sauvignon Salis, 2018, Oberstein; za sladico pa obisk v Teresino vinsko klet, polno lokalnih, a predvsem naravnih vin.

  Haller, AO, vino Salis, Oberstein
  od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!