Artičoke
-
Cvet
Cvetovi artičok so lepi, a zunaj trdi in oleseneli. Potrebno jih je pravilno porezati, olupiti in očistiti.
artičoke cele2odAvtor slike: UME -
Odrezani konci
Najprej odrežemo z ostrim nožem olesenele konce cvetov.
artičoke odrezaneodAvtor slike: UME -
Odrezani listi
Nato odrežemo olesenele zunanje liste in skorjo spodnjega dela.
artičoke očiščeneodAvtor slike: UME -
Kuhane artičoke
Očiščene artičoke kuhamo ob rahlem vrenju v slani vodi z limono in pokrite 15 minut.
artičoke kuhaneodAvtor slike: UME -
Omake
Ko se kuhajo, pripravimo omake.
artičoke kuhane s 3omakamiodAvtor slike: UME -
Mmmm
Jemo z rokami, tako da lupimo list za listom. Vsak list pomočimo v omako in pojemo le mehke dele, trde zavržemo.
artičoke kuhane s 3omakami pojedenoodAvtor slike: UME