Blejski grad 2021

  • Pozdrav

    Ocvrt krompir polnjen z ocvirki;  jabolčna čežana s hrenom; čips dehidrirane zelene, okisana lisička, česnova majoneza, ocvrt peteršilj. Pozdrav, ki ti potrdi, da si prišel prav, in ki dobro predstavi grajsko-slovensko zgodbo!

    Blejski grad, pozdrav1
    od
  • Koleraba in postrv

    Žepki kolerabe marinirani v olivnem olju in kisu, v žepku tatar rdeče dimljene postrvi, solata kumare in melone, jogurtova pena, peteršiljevo olje in dišeči koromač (cvetovi). Za vtis (lepo), za dober začetek (svežina) in za radovednost (zgodba).

    Blejski grad, zelena, postrv1
    od
  • Profiterol

    Zelenjavna gosta juha iz bučk, s profiterolom, polnjenim s kremnim sirom in pehtranom, in z (nekaj) borovnicami za ”zakuho”. Z zgodbo (podobo) blejskega otoka in prepoznavnim okusom pehtrana.

    Blejski grad, bučkina juha, profiterol
    od
  • Hišne testenine

    Polnjene hišne testenine s skuto in polento, špinačna krema, karamelizirani paradižniki in sirovi hrustljavčki. Sodobna ”turistična” jed, saj imajo vsi radi testenine, saj jih je lepo zlagati in saj se ujemajo s kremami. Pravzaprav je vse pričakovano, tudi nivo izvedbe (za 1 srček).

    Blejski grad, tortelini, špinača
    od
  • Teletina

    Telečji file je medium pečen, kot naročeno, rimski njok mu mehko drži hrbet, dodani so pečen mladi kozji sir, ki je ovit v panceto, brusnični čatni, ožgane marelice, žajbelj ocvrt v tempuri. V omačnici je brezhibna demi glace omaka, krožnik je ”začinjen” še s kapljami peteršiljevega olja. Točno to, kar gostje Blejskega gradu pričakujejo in imajo radi: file-meso, da ni težav z rezanjem in žvečenjem, rimski njok, ker se fino sliši, kozji sir, ker je del zgodbe, čatni, marelice, žajbelj, ker je sezona, in omaka, na katero je chef lahko ponosen.

    Blejski grad, telečji file1
    od
  • Sufle

    Čokolada in jagoda: čokoladni sufle, sladoled kisle smetane, orehov krokant, sveža figa in redukcija refoška. Sufle, fondant, moelleux, lavin kolač …,  ki je brez napak, ker se tako lepo razlije, je vesel (okusa) kisle smetane in se pohvali še z refoškovo zgodbo.

    Blejski grad, čokoladni fondant1
    od
  • LePotica

    Orehova lePotička, sladoled pečenega jabolka, orehov krokant, vanilijeva omaka. Srček za Janjin butik!

    Blejski grad, orehova lepotica2
    od
  • Vinska spremljava

    Že resna vinska karta (150 etiket), ki pozna vse tri slovenske vinske dežele, vse barve in večino stilov vin, upošteva pa tudi mednarodne okuse blejskih gostov. Škoda le, da so vina brez letnic. Somelje, ki zna pripovedovati o (slovenskih) vinarjih.

    Spremljava: aperitiv, penina Medot  extra brut, magnum; koleraba in postrv: Rebula Journey 2019, Medot; tatar govedine: Merlot 2019, Ferdinand (najboljša izbira večera); testenine in špinača: Sauvignon 2019, Steyer; brancin: Sivi pinot Ambra 2017, Movia; teletina: De Baguer 2016; praline: vinjak Kukanjak, Tilia (drago, a vredno).

    Blejski grad, vinska spremljava
    od
  • Praline

    Pralina z orehi in pralina s pomarančo, z digestivom.

    Blejski grad, praline1
    od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!