Ocvrt krompir polnjen z ocvirki;jabolčna čežana s hrenom; čips dehidrirane zelene, okisana lisička, česnova majoneza, ocvrt peteršilj. Pozdrav, ki ti potrdi, da si prišel prav, in ki dobro predstavi grajsko-slovensko zgodbo!
Blejski grad, pozdrav1
od
Koleraba in postrv
Žepki kolerabe marinirani v olivnem olju in kisu, v žepku tatar rdeče dimljene postrvi, solata kumare in melone, jogurtova pena, peteršiljevo olje in dišeči koromač (cvetovi). Za vtis (lepo), za dober začetek (svežina) in za radovednost (zgodba).
Blejski grad, zelena, postrv1
od
Profiterol
Zelenjavna gosta juha iz bučk, s profiterolom, polnjenim s kremnim sirom in pehtranom, in z (nekaj) borovnicami za ”zakuho”. Z zgodbo (podobo) blejskega otoka in prepoznavnim okusom pehtrana.
Blejski grad, bučkina juha, profiterol
od
Hišne testenine
Polnjene hišne testenine s skuto in polento, špinačna krema, karamelizirani paradižniki in sirovi hrustljavčki. Sodobna ”turistična” jed, saj imajo vsi radi testenine, saj jih je lepo zlagati in saj se ujemajo s kremami. Pravzaprav je vse pričakovano, tudi nivo izvedbe (za 1 srček).
Blejski grad, tortelini, špinača
od
Teletina
Telečji file je medium pečen, kot naročeno, rimski njok mu mehko drži hrbet, dodani so pečen mladi kozji sir, ki je ovit v panceto, brusnični čatni, ožgane marelice, žajbelj ocvrt v tempuri. V omačnici je brezhibna demi glace omaka, krožnik je ”začinjen” še s kapljami peteršiljevega olja. Točno to, kar gostje Blejskega gradu pričakujejo in imajo radi: file-meso, da ni težav z rezanjem in žvečenjem, rimski njok, ker se fino sliši, kozji sir, ker je del zgodbe, čatni, marelice, žajbelj, ker je sezona, in omaka, na katero je chef lahko ponosen.
Blejski grad, telečji file1
od
Sufle
Čokolada in jagoda: čokoladni sufle, sladoled kisle smetane, orehov krokant, sveža figa in redukcija refoška. Sufle, fondant, moelleux, lavin kolač …, ki je brez napak, ker se tako lepo razlije, je vesel (okusa) kisle smetane in se pohvali še z refoškovo zgodbo.
Že resna vinska karta (150 etiket), ki pozna vse tri slovenske vinske dežele, vse barve in večino stilov vin, upošteva pa tudi mednarodne okuse blejskih gostov. Škoda le, da so vina brez letnic. Somelje, ki zna pripovedovati o (slovenskih) vinarjih.
Spremljava: aperitiv, penina Medotextra brut, magnum; koleraba in postrv: Rebula Journey 2019, Medot; tatar govedine: Merlot 2019, Ferdinand (najboljša izbira večera); testenine in špinača: Sauvignon 2019, Steyer; brancin: Sivi pinot Ambra 2017, Movia; teletina: De Baguer 2016; praline: vinjak Kukanjak, Tilia (drago, a vredno).
Blejski grad, vinska spremljava
od
Praline
Pralina z orehi in pralina s pomarančo, z digestivom.
Spletno mesto uporablja piškotke, zaradi zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spremljanja statistike obiska.Sprejmi
Piškotki
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.