Cap Aureo

  • Jeffrey Vella

    Jeffrey Vella je Maltežan, ki s svojo dansko ženo, modno oblikovalko, zdaj živi v Kanfanarju, potem ko je kot chef začel v zagrebški Esplanadi, mišelinko osvojil v Dubrovniku, zdaj pa je odgovoren za prehrano v vseh Maistrinih hotelih, a njegovo delovno mesto je ”njegova” restavracija Cap Aureo v petem nadstropju rovinjskega hotela Grand Park. V njej gostov ne sprašuje: ”Boste morsko ali mesno?”, temveč se jim na krožnike podpisuje z zelenjavnimi jedmi, ki pa niso za vegetarijance.

    cap aureo jeffrey vella
    od
  • Dražljaj

    Za chefovo mizo na strehi 5-zvezdničnega hotela je ob mehurčkih Kabola Re penine skromen amuse bouche: jagoda, okisan borov vršiček in jagodni džem. A potem začnejo nositi majhne chefove pozdrave …

    cap aureo aperitiv snack
    od
  • Koruza

    Koruzna krema s kokicami odpre apetit,

    cap aurea pozdrav koruza
    od
  • Korenje

    korenjev tatar in okisano korenje poženeta radovedne sokove,

    cap aureo pozdrav korenje
    od
  • Gobe

    ob zapečenem portobello klobuku z okisanimi lisičkami, aiolijem in nalistani surovimi šampinjoni pa že pozabiš, kakšna cena te čaka na koncu Vellinega ”zelenjavnega” menija.

    cap aureo pozdrav gobe
    od
  • Cvetača

    Zares se začne s cvetačo, ki je v treh teksturah. Cvetačna rižota ima kremasti okus kozjega sira, na površini jo poglablja karamelizirana cvetača, v skodeli je cvetačni ocvrtek s črnimi (pomladnimi) tartufi, ki so tudi na koromačevem solatnem čopu.

    cap aureo cvetača2
    od
  • Ostriga

    Vinska spremljava ob ”pozni trgatvi z žara” je šampanjec. Ob dimljeni ostrigi, hrustljavem poru, pečenem šparglju in zelo nežni čemaževi kremi so čisto nasprotje zajčja ledvička, ki ustvarijo sožitje nadokusa.

    cap aureo ostrige zajčje ledvice
    od
  • Cikorija

    Jed, ki je tudi Michelin ne bo mogel ignorirati, je nastala iz divka kave (iz cikorije) … Nasprotje za sožitje karameliziranemu belgijskemu radiču, s svežino limetine lupine in globino kavne omake (iz cikorije), je telečji priželjc, začinjen s kavnim prahom (iz divke) in solnim cvetom.

    cap aureo cikorija priželjc
    od
  • Secreto

    V deželi, ki v ravnici prisega na ”svinjetino i luk”, je pet nadstropij nad morjem ražnjič iz ”skrivnega” mesarjevega kosa (secreto) črnega slavonskega pujsa, glaziran je z misom in jusom, ob kremi iz ožgane mlade čebule. Nasprotje so svinjska lička z lečo in pomarančnim čatnijem v soparjeni štručki.

    cap aureo secreto2
    od
  • Por

    Toda ne reče se slučajno krožniku, ki pride pred sladkim, glavna jed … Filet Wellington, vendar iz pora! Polnjen je z lokalnimi šitake gobami in pršutom, pod hrustljavim ovojem je farce gosjih jeter, omako, ki diši po tartufih, si delita še gosja terina in porova krema. Vse to pa na – desertnem krožniku.

    cap aureo por wellington2
    od
  • Pastinak

    Sladkanje na ”zelenjavnem” Zlatem rtu uvede pastinak, kot panna cotta, sladoled in prah, začinjeno s poprom, soljo in oljčnim oljem. Sladko brez sladkorja!

    cap aureo predsladica
    od
  • Jagode

    Jagode ne potrebujejo smetane, če rasejo na slami … Drobljenec iz sončničnih semen, jagodni sorbet s koromačem, slama jagodnega in hruškovega okusa, limonov gel s citronko in sveže jagode. 

    cap aureo sladica jagode
    od
  • Keksi

    Petit fours: mandlji z jagodnim posipom, jabolčni žele bonbon, blazinica iz ajde, skute, mete in lešnikov, čokoladni tartuf. ”Vse od naše slaščičarke.”

    cap aureo petit fours
    od
  • Vinska spremljava

    Cvetača: malvazija Unica 2018, Kabola (biodinamično vino, kratka maceracija); lignji: sivi pinot 2017, Ipša (macerirano, oranžno, v lesenih sodih); cikorija-kava: Simfonia 2018, Dobravac (malvazija in chardonnay, vino odležano v velikih lesenih sodih); secreto: Pošip 214 Statut, 2016, Krajnčič (limitirana edicija v čast statuta, ki uči kako se dela vino); porov wellington: Merlot Superior 2016, Franc Arman (super-iorno); jagode: penina Rose, brut, Tomac (pinot noir).

    cap aureo vinska spremljava
    od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!