Čokoladne začimbe v Podvinu

 • Chefinji in chef

  V okviru 6. Festivala čokolade v Radovljici sta se v Vili Podvin chefu Urošu Štefelinu pridružili chefinji, iz Gostilne Rajh Tanja Pintarič in iz Gostilne Mahorčič Ksenija Mahorčič.

  vila podvin uros tanja ksenija
  od
  Avtor slike: UME
 • Hren v beli čokoladi

  Čokolada kot začimba, je rekel Uroš Štefelin in hladno dimljeni Zupanovi postrv dodal ostrino hrena, objetega v skorjo bele čokolade. Kombinacijo nežnosti in pikantnosti je dopolnil s kremo pastinaka in marmelado iz šalotk, vse skupaj zalil z juho iz mavrahov in potresel s prahom kakavovih zrn.

  Rum Appleton estate, 12 y.o.o., Jamajka
  ali Strune, belo, 2015, Ščurek

  vila podvin čokolada postrv
  od
  Avtor slike: UME
 • Pena bele čokolade

  Za prekmursko juho na Gorenjskem je Tanja Pintarič izbrala jabolčno, ki jo je ”začinila” s peno bele mlečne čokolade.

  vila podvin chefi delo
  od
  Avtor slike: UME
 • Bonbon iz testenine

  Ksenija Mahorčič je s kraško panceto v temni čokoladi čokoladni večer v Podvinu začela s pozdravom z obrobja Brkinov in Krasa. S kombinacijo slano-sladkega je tako poudarila tudi rdečo nit celotnega menija, v katerem je čokolada dopolnjevala, ne pa dominirala.

  Za toplo predjed pa je kombinirala svoji kuharski ljubezni, sladice in pašto. Namesto tortelina je iz testenine zvila bonbon, ki ga je po slaščičarsko pobarvala, s kakavom, čemažem in brkinskimi jurčki. V nadevu je bila kraška skuta.

  Rum El Dorado 15 y.o., Gvajana
  ali Chardonnay, 2011, Fornazarič

  vila podvin bonbon
  od
  Avtor slike: UME
 • Gosja jetra s temno čokolado

  Mladi chef iz Gostilne Rajh Leon Pintarič je poširano jajce položil v gnezdo iz ocvrtih kataifi rezancev, kombiniral pa z dimljenim mürskim krompirjem, čipsom vijoličnega krompirja in peteršiljevim oljem. Toda glavno je prišlo naribano in pri mizi, kombinacija gosjih jeter in temne čokolade!

  Rum Dictador 20 y.o., Kolumbija
  ali Rose S, 2015, Sanctum

  vila podvin jajce gosja jetra
  od
  Avtor slike: UME
 • Skorjica iz kakavovih zrn

  Chef Uroš Štefelin je kakavova zrna pomešal s sirom s kmetije Gartner in iz tega naredil skorjico jagnječjemu hrbtu. Dodal je divji hmelj in beluše ter karamelizirano korenje. Čokoladni okus je dopolnil s kakavovimi zrni v polenti iz gorenjske trdinke, jagenjčkovega pa s priželjcem, ki je bil z zelenjavo v hrustku iz testa.

  Rum QRM 30 y.o., Dominikanska republika
  ali Modri pinot, 2014, Sanctum

  vila podvin jagnje
  od
  Avtor slike: UME
 • Mlečna čokolada s karamelno noto

  Ksenjina kupolasta tortica s tekočo sredico manga, ingverja in pasijonke je sladica, zaradi katere se gostje vračajo v Gostilno Mahorčič. Tokrat je dobila nežno karamelno noto in obliv bele mlečne čokolade.

  Rumeni muškat, 2015, sladko, Rodica

   

  vila podvin tortica
  od
  Avtor slike: UME
 • 6. Festival čokolade

  Za čokolado, da so z njo lahko začinili svoje jedi, sta poskrbela Martina in Sebastjan Kalinšek (20 chocolate), uspešna mlada podjetnika iz TV oddaje Štartaj, Slovenija!, ki sta svojo butično proizvodnjo čokolade iz najboljših kakavih zrn predstavila tudi na 6. Festivalu čokolade v Radovljici.

  ”To je bil izziv tudi za naju, saj sva doslej delala le temne čokolade, tokrat pa so chefi potrebovali tudi mlečno. V sodelovanju s chefi sva se tako spet veliko naučila,” je poudaril Sebastjan Kalinšek, prodorni čokolatier, ki je na festivalu čokolade v Radovljici prikazal potovanje od kakavovega zrna do čokoladne tablice. ”Prava izbira kakavovih zrn in ravnanje z njimi v proizvodnem procesu sta ključna dejavnika za gourmet čokolado!” Ker takšna čokolada zgolj iz kakavovih zrn, brez vseh drugih dodatkov, vsebuje manj maščob, se v ustih topi počasneje, zato tudi tako ustvarja drugačne in posebne občutke. Kot prava začimba!

  Ravno prav sladko večerjo v Vili Podvin sta sklenila  tablica temne čokolade 20 chocolate in rum Don Papa 7 y.o. s Filipinov.

  20chocolate
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!