Cordobar

  • Nogomet

    Avstrijski vinski bar je sredi Berlina ime dobil po ”čudežu iz Córdobe”, ko je na svetovnem nogometnem prvenstvu 1978 v Argentini Avstrija s 3:2 premagala Nemčijo. S tem so svetovni prvaki izpadli na SP že v kvalifikacijah. Žal je bila avstrijska zmaga jalova, saj se tudi oni niso uvrstili v izločilne boje. Legendarni prenos Edija Fingerja seniorja lahko poslušate na moškem WC.

    cordobar šank
    od
    Avtor slike: UME
  • Vina

    Več kot tisoč etiket, s poudarkom na Avstrijcih in Nemcih. Cordobar je tisto mesto, v katerega gredo na kozarec vina po koncu kuhanja berlinski chefi.

    cordobar jedilnica
    od
    Avtor slike: UME
  • (Alter)native

    (Alter)native, Clemens Busch, Mosel, renski rizling, 2015, oranžno vino po duši, toda živahno in sveže, raje ima pitje kot staranje, prava alternativa petrolejsko-uglajenim rizlingom, spremljava celo špargljem.

    cordobar vino alternative
    od
    Avtor slike: UME
  • Morje in gore

    Mar i Muntanya, Domaine de l’Horizon, Languedoc Roussillon, syrah, 2016, ekološka pridelava, pravo raw rdeče vino, z morjem na obzorju (horizontu), mladost, sadnost, svežina, rdeča spremljava (tudi) belim ribam.

    cordobar vino mar i muntanya
    od
    Avtor slike: UME
  • Hrana

    Jedi chefa Lukasa Mraza so primer prave spremljave k pravim vinom. To niso hodi, temveč so jedi za sredino mize, potem pa vzemite vsi naokrog, kaj, koliko, kdaj vam paše. Znani prigrizki z azijskim okusom, klasika na ustvarjalen način, avstrijski tapasi v Berlinu, rženi kruh s kislim zeljem in dimljeno morsko ribo.

    cordobar rženi kruh zelje dimljena riba
    od
    Avtor slike: UME
  • Jagnjetina

    Karpačo jagnjetine, starani sir, ocvrta mlada čebula.

    cordobar jagnjetina pražena mlada čebula stari sir
    od
    Avtor slike: UME
  • Beluši

    Beluši v marinadi iz vrtnice, potreseni z makadamskimi orehi.

    cordobar beluši makadamia vrtnica
    od
    Avtor slike: UME
  • Potrebušina

    Rezine počasi pečene potrebušine v dashi kisu, odišavljene z verbeno.

    cordobar potrebušina vervena dashi kis
    od
    Avtor slike: UME
  • Rebrca

    Po nekaj steklenicah postane omizje konkretno lačno. Potem si naročijo rebrca, v hrustljavi panadi, s solato iz mlade špinače.

    cordobar rebrca špinača
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!