Obloženi pozdrav je ob aperitivu hitro na mizi. Domač kruh z oreški, premazan z grahovo kremo, potresen z mladim kozjim sirom. Zeljni štrudelj z lečo. Sirova pogačica s paradižnikovo kremo. Langašov ocvrtek z dimljeno postrvijo.
Dovolj dobro za gostilniške goste, a premalo za vrhunskega chefa. Težave s kadri, ki boljšo zamisel slabše izvedejo? Razlika med ”foto” pozdravom (glejte foto v galeriji) in tem je preveč očitna.
Csencsits, pozdrav, prigrizki
od
Redkev
Pestrost redkve, ki je rdeča, črna ali redkvica, kuhana, pečena ali okisana, z blitvo, mladim zeljem, ovčjim sirom in sezamom. Iskreno in natančno ohrani (nad)okus sestavin v okusu jedi.
Csencsits, različne pese
od
Smuč
Omaka rdeče paprike, paradižnik polnjen z lečo in zlatovščico. Dobra zamisel, a v izvedbi je nekdo pozabil na smuča (v nadevu je le okus in konsistenca leče). Zato si zapomniš vsaj omako (papriko).
Csencsits, Smuč, paradižnik, paprika, leča
od
Ribja juha
Fiš paprikaš na fino. ”Paprikaš” s koromačem, curryjem in kolerabo, riba pa smuč. Poklon ribi, ker je dovolj dolgo živela, da je dovolj zrasla. Ni Halászlé, je pa zato Csencsitsova panonska ribja juha. Vseeno bi vsaj malo več pikantnosti naredilo ”čudež”.
Csencsits, Ribja juha, smuč, koromač, curry
od
Karpačo
Suho zorjena lokalna govedina kot karpačo, s toplo gobovo omako iz jurčkov in timijanom. Prepoznavna Csencsitsova nadgradnja klasike, pri kateri surovi karpačo deluje toplo-mesno, topla omaka pa ga hladi-sveži. Le prezentacija …
Csencsits, suhozorjeni karpačo, jurčki, timijan
od
Polnjen piščanec
Domač piščanec iz pečice na drva, polnjen s kruhovim nadevom s koprivami, z omako iz lisičk z rožmarinom. Kot doma, kjer pa ni tako dobro kot pri Csencsitsu! Hit, zaradi katerega na zemljevidu poiščeš Harmisch. Enostavno dobro!
Csencsits, Polnjen piščanec iz krušne peči, lisičke, koprive
od
Siri
Siri, mehki, zorjeni, pikantni, odlični. Francoski, ”ker pri nas ni takšnih sirov!” Zato pa domač sadni kruh.
Csencsits, francoski zorjeni siri
od
Šmorn
Smetanov praženec z makom, s sadno omako iz vinogradniških breskev, vanilije, karamele in orehov. Še ena klasika po chefovo.
Csencsits, Makov šmorn
od
Vinska spremljava
Ob postrežbi, ki je vajeniška in nema, zato le nerodno prinaša in odnaša, ima Csencsits pravega (madžarskega) someljeja, ki se mu zasvetijo oči, ko mu omeniš naravne vinske želje. Sauvignon blanc Radlingberg, 2017, Waller, posebna polnitev za Csencsitsa, se je s svojo naravnostjo (spontano vrenje, dolga maceracija, nefiltrirano) izkazal za kavalirja raznovrstnosti zelenjave in panonski pikantnosti uvodnih jedi, modra frankinja Hummeraraben 2017, Schiefer, posebna polnitev za JRE, pa s svežino ob ”modrosti” ob karpaču z jurčki in polnjenem piščancu z lisičkami.
Csencsits, vino, sauvignon Wallner
od
Pecivo
Punčeve rezine. Kot na poroki, kjer svati prinesejo svoje najboljše kekse, pecivo, sladice, a na koncu vedno najprej zmanjka punčevih rezin.
Spletno mesto uporablja piškotke, zaradi zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spremljanja statistike obiska.Sprejmi
Piškotki
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.