Csencsits

  • Prigrizki

    Obloženi pozdrav je ob aperitivu hitro na mizi. Domač kruh z oreški, premazan z grahovo kremo, potresen z mladim kozjim sirom. Zeljni štrudelj z lečo. Sirova pogačica s paradižnikovo kremo. Langašov ocvrtek z dimljeno postrvijo.

    Dovolj dobro za gostilniške goste, a premalo za vrhunskega chefa. Težave s kadri, ki boljšo zamisel slabše izvedejo? Razlika med ”foto” pozdravom (glejte foto v galeriji) in tem je preveč očitna.

    Csencsits, pozdrav, prigrizki
    od
  • Redkev

    Pestrost redkve, ki je rdeča, črna ali redkvica, kuhana, pečena ali okisana, z blitvo, mladim zeljem, ovčjim sirom in sezamom. Iskreno in natančno ohrani (nad)okus sestavin v okusu jedi.

    Csencsits, različne pese
    od
  • Smuč

    Omaka rdeče paprike, paradižnik polnjen z lečo in zlatovščico. Dobra zamisel, a v izvedbi je nekdo pozabil na smuča (v nadevu je le okus in konsistenca leče). Zato si zapomniš vsaj omako (papriko).

    Csencsits, Smuč, paradižnik, paprika, leča
    od
  • Ribja juha

    Fiš paprikaš na fino. ”Paprikaš” s koromačem, curryjem in kolerabo, riba pa smuč. Poklon ribi, ker je dovolj dolgo živela, da je dovolj zrasla. Ni Halászlé, je pa zato Csencsitsova panonska ribja juha. Vseeno bi vsaj malo več pikantnosti naredilo ”čudež”.

    Csencsits, Ribja juha, smuč, koromač, curry
    od
  • Karpačo

    Suho zorjena lokalna govedina kot karpačo, s toplo gobovo omako iz jurčkov in timijanom. Prepoznavna Csencsitsova nadgradnja klasike, pri kateri surovi karpačo deluje toplo-mesno, topla omaka pa ga hladi-sveži. Le prezentacija …

    Csencsits, suhozorjeni karpačo, jurčki, timijan
    od
  • Polnjen piščanec

    Domač piščanec iz pečice na drva, polnjen s kruhovim nadevom s koprivami, z omako iz lisičk z rožmarinom. Kot doma, kjer pa ni tako dobro kot pri Csencsitsu! Hit, zaradi katerega na zemljevidu poiščeš Harmisch. Enostavno dobro!

    Csencsits, Polnjen piščanec iz krušne peči, lisičke, koprive
    od
  • Siri

    Siri, mehki, zorjeni, pikantni, odlični. Francoski, ”ker pri nas ni takšnih sirov!” Zato pa domač sadni kruh.

    Csencsits, francoski zorjeni siri
    od
  • Šmorn

    Smetanov praženec z makom, s sadno omako iz vinogradniških breskev, vanilije, karamele in orehov. Še ena klasika po chefovo.

    Csencsits, Makov šmorn
    od
  • Vinska spremljava

    Ob postrežbi, ki je vajeniška in nema, zato le nerodno prinaša in odnaša, ima Csencsits pravega (madžarskega) someljeja, ki se mu zasvetijo oči, ko mu omeniš naravne vinske želje. Sauvignon blanc Radlingberg, 2017, Waller, posebna polnitev za Csencsitsa, se je s svojo naravnostjo (spontano vrenje, dolga maceracija, nefiltrirano) izkazal za kavalirja raznovrstnosti zelenjave in panonski pikantnosti uvodnih jedi, modra frankinja Hummeraraben 2017, Schiefer, posebna polnitev za JRE, pa s svežino ob ”modrosti” ob karpaču z jurčki in polnjenem piščancu z lisičkami.

    Csencsits, vino, sauvignon Wallner
    od
  • Pecivo

    Punčeve rezine. Kot na poroki, kjer svati prinesejo svoje najboljše kekse, pecivo, sladice, a na koncu vedno najprej zmanjka punčevih rezin.

    Csencsits, drobno pecivo, punčeva rezina
    od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!