Das Anna im Schlosskeller

 • Jedilnica

  V Anni se sliši, kaj vse je tukaj doživel že stari hrastov pod – gostilna je stara že več kot sto let -, ki pa je zdaj, tako kot tudi lesene stene in strop, dobil novi sijaj.

  anna schlosskeller jedilnica
  od
  Avtor slike: UME
 • Pozdrav

  V lovski sobi so pod rogovi beli pogrinjki in za začetek natakar, ki govori slovensko, prinese črni kruh in belo masleno kremo, ob debeli rezini mesnate slanine.

  Tako dobro kot pri babici, ki je nakupovala na tržnici in nabirala v svojem vrtu, ves dan stala ob štedilniku in jedem ter svoji družini razdajala ljubezen, je vodilo tudi Anne in Manuela Hofmarcherja.

   

  anna schlosskeller pozdrav
  od
  Avtor slike: UME
 • V nedeljo na sredini mize

  Manuel je v kuhinji, Anna med gosti, goveja juha pa s palačinkami, jetrnimi žličniki, mesnim štrudljem ali sirovim cmokom. Ker je iz tafelspitza, ima lahko še nadaljevanje, v družbi cele mize prilog. Kisla juha je s krompirjevimi žganci, ocvrt piščanec je brez kosti, srnin ragu je s kruhovim cmokom in rdečim zeljem (ter brez moke), dunajski zrezek je telečji in spečen v maslu, med tednom je kosilo v treh hodih (15 evrov), v nedeljo pa na sredini mize, po babičino, z juhami iz jušnikov in pečenkami ter prilogami vseh vrst.

  Za bolj zahtevne je ob zlatovščici fregola, dimljena pasta, specialiteta so pražene svinjske ličnice s pirejem iz krvavice in travniško kozjo brado, za sladko pa (do februarja 2018) skrbi vrhunski patissier Thomas Piplitz (prej glavni slaščičar v restavraciji Simon Taxacher, 4 GM kape). Njegovo je karamelizirano jabolko, s topinamburjem, sladoledom rjavega masla in luštrekom.

  Das Anna - jed
  od
  Avtor slike: Werner Krug
 • Divji smuč

  Divji smuč je dobil nežno čvrstost v kvaši, na krožniku pa mu je chef dodal kompozicijo rezanja, tekstur in okusov s pomočjo buče, bučnega olja, jabolka in gomoljaste zelenjave.

  anna schlosskeller dimljeni smuč
  od
  Avtor slike: UME
 • Drobovina

  Ragu iz telečje drobovine (beuschel) je prava obara iz pljučk in ledvičk, okisana s štajerskim rizlingom, ki jo gostijo julien rezanci gomoljaste zelenjave. Spodaj Sulm dela jezero, zgoraj se s terase vidijo gorice, iz Lipnice je kratek vzpon, do tja pa je čisto blizu.

  anna schlosskeller beuschel
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!