Due Colombe

 • Prigrizki

  Marinirane bučke, krema bazilike in mehki sir. Hrustljavi takos z natrgano govedino kuhano v olju, aromatična zelišča in pekoča majoneza. Princeska polnjena s kozjo rikoto in kaviarjem. Pasta filo basket (košarica iz vlečenega testa) polnjena z dimljeno krompirjevo kremo.

  Due Colombe, začetni prigrizki
  od
 • Pozdrav

  Ponarejen paradižnik: ni paradižnik, ampak kroglica iz gob na gazpaču.  Čičerikina farinata s solato iz cikorije in majonezo. Hrustljava fokača s soljo in olivnim oljem z Gardskega jezera.

  Due Colombe, pozdrav
  od
 • Ligenj

  Chef: ”Začeli smo lahko, brez kruha, ker želimo za kulinarično izkušnjo stopnjevati okuse. Prvi hod je posvečen sezonskosti, svežini, zato morski sadeži z cvetlicami.

  Cvetlični lignji: paradižnikov gel, cvetni prah, list ostrige, kaviar, pomladanske rožice. Sveži ligenj kuhan v vakumu na nizki temperaturi, brez dodanih začimb, v sredini je paradižnikova želatina z lastne farme, cvetni prah pa mu dobavlja majhen čebelar iz okolice, dobi ga eno skodelico na teden. Na vrhu kaviar in cvetlice.

  Due Colombe, ligenj, paradižnik, kaviar
  od
 • Ostriga

  Ostriga in solata: bbq solata (zapečena na žaru), ostriga, šalotkina krema, krema iz solate in ostrige, prah solate. Ostrige iz Bretanje.

  Due Colombe, žar, ostriga in solata
  od
 • Umami

  Špargelj in jajčni umami: mariniran špargelj pečen na žaru, domači mascarpone sir, naribani marinirani rumenjak. Chef: ”Želel sem doseči peti okus, umami.” Sveži šparglji marinirani v fermentiranem soku špargljev, servirani na domačem mascarpone siru, po vrhu naribani rumenjak, ki je bil mariniran v medu in fermentiranem mesnem soku, tri dni in nato sušen 7 dni.

  Due Colombe, špargelj in jajčni umami
  od
 • Bruschetta

  Brusketa s kaprami, modroplavutna tuna, račji foie gras. Chef: ”V italijanski tradicionalni kuhinji imamo dosti tipičnih jedi, kot so pizza, karbonara, amatricana, in tudi brusketo. To je moja brusketa, kruh zanjo pečemo sami. Na njej so sušene kapre pečene na žaru in močno dimljene, tatar italijanske tune in tanke rezine foie grasa. Jejte prosim z roko, brez pribora.”

  Due Colombe, bruschetta s kaprami, tuna in račkin foie gras
  od
 • Poveznjena rižota

  Narobe obrnjena rižota, kozice in osočnik ali salicornija. Chef: ”Zelo enostavna ideja glede na sestavine. Če zamešam kozice in zelenjavo v rižoto, potem izgubim vse, teksturo, okus, sočnost. Vse najboljše je na dnu, ostalo najboljše pa še pride, to je parmezanova rižota, ki jo dodam na vrh. Prosim, ne mešajte sestavin, ker boste na dnu začutili morje in na vrhu zemljo.”

  Due Colombe, poveznjena rižota, kozice in osočnik
  od
 • Rečni bouillabaisse

  Bouillabaisse iz jezera Iseo. Jezerska zlatovčica kuhana na nizki temperaturi, karamelizirani koromač, koromačevi kalčki, botarga in pri mizi dolita bouillabaisse juha, ”naredili smo svojo variacijo iz jezerskih rib”.

  Due Colombe, rečni bouillabaisse z zlatovčico
  od
 • Zajec

  Zajec, boreč, mavrahi, hrustljava polenta: zajčja rulada z nadevom iz listov boreča, omaka iz zajčjih kosti, meso kuhano na nizki temperaturi z zelišči.

  Due Colombe, zajec, boreč, mavrahi in hrustljava polenta
  od
 • Hibiskus

  Hibiskusova predsladica: sadna zmrzlina s hibiskusom in na vrhu limonova krema.

  Due Colombe, hibiskus, predsladica
  od
 • Cigara

  Cuban Choco: ganache temne čokolade, čokoladni crumble, vanilijev žele in po vrhu listi cohiba cigare.

  Due Colombe, kubanski čokoladni mousse
  od
 • Sladkarije

  Petit fours: bela čokolada, mango in pasijonkin crumble z limonovo lupino; temna čokolada z maldone soljo; pistacija, pekani in brazilski oreščki.

  Due Colombe, petit fours
  od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!