Edelweiss s Colfosca

  • Colfosco

    S Colfosca pelje smučarska tura Planika (Edelweiss), po sončnih progah pod Sassongherjem in z najlepšim pogledom na gorski masiv Sella. Tukaj se na povezovalni gondoli do/iz Corvare srečata obe smeri Sellaronde. In smučišča Colfosca so ves dan obrnjena v sonce. Dovolj razlogov za vzpon na Col Pradat in spust po progi do koče Edelweiss. Proga je sicer črna, toda nagrada na koči je okusna!

    Colfosco
    od
    Avtor slike: Freddy Planinschek
  • Edelweiss

    Planika ima dve terasi. Ker sta obe obrnjeni proti soncu, je razlika le ta, da so na eni natakarji, na drugi pa jih ni. Koča Edelweiss združuje oba smučarsko-kulinarična ekstrema: samopostrežno menzo in vrhunsko restavracijo. Prva je bolj polna, v drugi pa se nikamor ne mudi.

    koča edelweiss colfosco
    od
    Avtor slike: UME
  • Inčuni

    Ker imajo tudi pizze, je kruh tanek, hrustljav in napihnjen. Ker so smučarji lačni, jim hitro postrežejo – maslo in slani inčuni v oljčnem olju.

    Edelweiss hütte, inčuni7
    od
  • Grižljaji

    Antipasti so ocvrti: na kremni špinači je ocvrto jajce s črnimi tartufi; repki velikih kozic so v panadi iz ovsenih kosmičev.

    Edelweiss hütte, ocvrto jajce s tartufi, kozica v tempuri10
    od
  • Kostanji

    V Planiki imajo radi (črne) tartufe. Ti pa imajo radi gosto kostanjevo juho.

    Edelweiss hütte, kostanjeva juha s črnimi tartufi4
    od
  • Pašta

    Če se ne moreš odločiti, katero pašto, sta najboljši obe, bučni njoki in karbonarno polnjeni cappellacci.

    Edelweiss hütte, pašta, njoki in ravioli7
    od
  • Sladko

    Ker je navzdol potrebno s smučmi, je sladica lahka, beli čokoladni mousse z gozdnimi sadeži.

    Edelweiss hütte, beli čokoladni mousse in gozdni sadeži9
    od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!