Ganeum 2023

  • Kruh

    Tako je videti dober drožasti kruh!

    Ganeum, pozdrav, fokača, inčun, paprika
    od
  • Fokača

    Ko se za aperitiv težko odločiš med Šampanjo, Franciacorto in Plešivico, te iz kuhinje na opečeni drožasti fokači s kremo osočnika pozdravi nasoljeni inčun iz bližnje Medveje.

    Ganeum, pozdrav, fokača, inčun, paprika
    od
  • Škamp

    H kvarnerskemu škampu, ki je prav tukaj najboljši na svetu, mariniranemu z emulzijo iz oljčnega olja, mete in pomaranče, na skuti iz Učke, z opraženimi mandlji, gre za začetek klasika, torej kvarnerska žlahtina s Krka.

    Ganeum, škamp z mandlji
    od
  • Brancin

    Za karpačo brancina, s peteršiljevim oljem, prahom kaper, riževo pokovko in svežim koprom prijazna postrežba iz globin Ganeumovega vinskega vodnjaka potegne starodavno korčulansko cetinko, ki jo je pred izumrtjem rešil mladi vinar Jovanov.

    Ganeum, karpačo brancina s koprom
    od
  • Boškarin

    Malvazija (Franković, Buje) je osem mesecev ležala v morju, da se je ”postarala” za boškarina. Karpačo je ovil rukolo in parmezan, vinski izbor pa je pojasnil črni tartuf s pikantno majonezo (koromač, gorčica).

    Ganeum, karpačo boškarina s tartufi
    od
  • Tortelin

    Da si Ganeum zapomniš do naslednjega obiska, ni kriv le ”ženski” chardonnay sur lie iz Podonavja (Jasna Antunović Turk), temveč ob njem cel Kvarnerski zaliv: velika tortelina, zeleni in beli, polnjena z istrskim kravjim sirom, sta se lahko šopirila, saj sta na škampovem tatarju plavala v krepki škampovi bisque juhi, za vsak slučaj pa ju je na vrhu še grel hitro opečen in velik rep sladkega kvarnerskega škampa. Po toliko morskih beljakovinah doma priporočamo dietno juho iz kurjih hrbtov.

    Ganeum, ravioli s skuto, škampi, tatar kozic
    od
  • Ohrovt

    Da pa v Ganeumu ne gre le za prigrizke k vinom, temveč tudi za degustacijo morskih okusov, potrdi a point pečeni file brancina, ki v ribji omaki s pikantnostjo oljčnega olja potrebuje le še jesensko preprostost s krompirjem pretlačenega ohrovta. Damjanićev Clemete je lahko ob njem razlog, da se izlet podaljša še do Vrsarja in ogleda ene najlepših istrskih vinskih kleti.

    Ganeum, brancin in ohrovt
    od
  • Sladko

    Preden odrinete, se posladkajte, ker je vsega po malem: zmrzlina gozdnih sadežev in zmrzlina karameliziranih mandljev, beli čokoladni mousse, profiterol s čokolado.

    Ganeum, sladice
    od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!