Gostilna Maribor
-
Jedilnica TscheligiPrava meščanska gostilna. Ravno to Maribor potrebuje. Staro, tradicionalno, domačno, toda hkrati tudi elegantno, celo prestižno, lepo, pravzaprav lično, z okusom, žlahtno.
gostilna maribor jedilnicaodAvtor slike: UME -
KruhKošarica kruha z domačimi, svežimi (dopečenimi) bigami, dveh vrst, hrustljavimi. Dovolj posebnimi, da si jih zapomniš in želiš.
gostilna maribor kruhodAvtor slike: UME -
Skuta z zeliščiLepo postreženo, dovolj okusno in veš, da je s kmetije Selinšek in zmešano z zelišči.
gostilna maribor zeliščni namazodAvtor slike: UME -
Domača paštetaDomača pašteta z bučnimi semeni in bučnim oljem, kisle kumarice, kruh. Domiselno, zaradi kumaric in zaradi paštete, ki je dobra, dovolj posebna, da si jo zapomniš. Lepa prezentacija.
gostilna maribor paštetaodAvtor slike: UME -
LisičkePopečen sir, lisičke, mešana solata. Sezonsko in všečno.
gostilna maribor solata pečen sir lisičkeodAvtor slike: UME -
EsigflajšGovedina v solati – esigflajš sodi v takšno gostilno. Je tudi meščansko nadgrajen, čeprav zaradi tega bolj nežen, ”ženski”, bolj solata kot meso. A lep krožnik, z bučno majonezo, redkvico, mlado čebulo.
gostilna maribor govedina v solatiodAvtor slike: UME -
Cvetačna juhaGosta krema, barvno dopolnjena z lisičkami, drobnjakovim oljem, opečenim kruhom.
gostilna maribor cvetačna juhaod -
Goveja juhaGoveja juha z domačimi vlivanci in jušno zelenjavo. Pokaže razliko – med domačo kmečko (podeželsko) gostilno in domačo meščansko (mestno) gostilno. Izvedena chefovsko: vlivanci nadgradnja povsod prisotnih in vedno razkuhanih rezancev; zelenjava lepo zrezana ter pravilno kuhana, da je dala vse od sebe, barvo, teksturo, okus, aromo; goveja juha, ki je bistra, čista.
gostilna maribor goveja juhaodAvtor slike: UME -
LečaLeča in poširano jajce, orehi, meta, čebula, redkvice. Učinek nastopi, ko se jajce razlije in pomeša z lečo ter ustvari omako.
gostilna maribor leča poširano jajceodAvtor slike: UME -
Ajdova kašaAjdova kaša z zelenjavo in bukovimi ostrigarji, na vrhu parmezan.
gostilna maribor ajdova kašaodAvtor slike: UME -
SmučSmuč s popečenimi bučkami na cvetačni kremi z okisanimi redkvicami.
gostilna maribor smučodAvtor slike: UME -
Goveji fileGoveji file, pečena rdeča čebula, mozgova kost, omaka. Za 2 srčka! Prezentacija v suhi, toda topli železni ponvi. Ideja z mozgovo kostjo (namesto ”klasike” z gosjimi jetri). ”Suha” rdeča čebula, ki pa tako dolgo in počasi pečena, da se je topila. In odlična omaka, servirana posebej, da se je ”naješ”. In, seveda, zelo dober biftek, pravilno pečen, zelo dobro meso. Jed s podpisom oziroma za spomin. Veš, na kaj boš še prišel. Zato, ker to ni steak moda, temveč meščanska in stara klasika.
gostilna maribor goveji biftekodAvtor slike: UME -
Čokoladna torticaČokoladna tortica, mousse bele čokolade, sladoled z bučnim oljem, dušene slive, masleni drobljenec z bučnimi semeni. Pravo nadaljevanje govejega fileja! Dovolj elegantno, dovolj moderno, a tudi dovolj štajersko in ”staro”. Sladica, ki bi jo še (prihodnjič).
gostilna maribor čokoladna torticaodAvtor slike: UME -
Marelični knedliMarelični cmoki in vanilijeva omaka. Pravi knedli! Tekoča meta kot nadgradnja. Tudi knedle bom še!
gostilna maribor marelični cmokiodAvtor slike: UME













