Gostilna Maribor

  • Jedilnica Tscheligi

    Prava meščanska gostilna. Ravno to Maribor potrebuje. Staro, tradicionalno, domačno, toda hkrati tudi elegantno, celo prestižno, lepo, pravzaprav lično, z okusom, žlahtno.

    gostilna maribor jedilnica
    od
    Avtor slike: UME
  • Kruh

    Košarica kruha z domačimi, svežimi (dopečenimi) bigami, dveh vrst, hrustljavimi. Dovolj posebnimi, da si jih zapomniš in želiš.

    gostilna maribor kruh
    od
    Avtor slike: UME
  • Skuta z zelišči

    Lepo postreženo, dovolj okusno in veš, da je s kmetije Selinšek in zmešano z zelišči.

    gostilna maribor zeliščni namaz
    od
    Avtor slike: UME
  • Domača pašteta

    Domača pašteta z bučnimi semeni in bučnim oljem, kisle kumarice, kruh. Domiselno, zaradi kumaric in zaradi paštete, ki je dobra, dovolj posebna, da si jo zapomniš. Lepa prezentacija.

    gostilna maribor pašteta
    od
    Avtor slike: UME
  • Lisičke

    Popečen sir, lisičke, mešana solata. Sezonsko in všečno.

    gostilna maribor solata pečen sir lisičke
    od
    Avtor slike: UME
  • Esigflajš

    Govedina v solati – esigflajš sodi v takšno gostilno. Je tudi meščansko nadgrajen, čeprav zaradi tega bolj nežen, ”ženski”, bolj solata kot meso. A lep krožnik, z bučno majonezo, redkvico, mlado čebulo.

    gostilna maribor govedina v solati
    od
    Avtor slike: UME
  • Cvetačna juha

    Gosta krema, barvno dopolnjena z lisičkami, drobnjakovim oljem, opečenim kruhom.

    gostilna maribor cvetačna juha
    od
  • Goveja juha

    Goveja juha z domačimi vlivanci in jušno zelenjavo. Pokaže razliko – med domačo kmečko (podeželsko) gostilno in domačo meščansko (mestno) gostilno. Izvedena chefovsko: vlivanci nadgradnja povsod prisotnih in vedno razkuhanih rezancev; zelenjava lepo zrezana ter pravilno kuhana, da je dala vse od sebe, barvo, teksturo, okus, aromo; goveja juha, ki je bistra, čista.

    gostilna maribor goveja juha
    od
    Avtor slike: UME
  • Leča

    Leča in poširano jajce, orehi, meta, čebula, redkvice. Učinek nastopi, ko se jajce razlije in pomeša z lečo ter ustvari omako.

    gostilna maribor leča poširano jajce
    od
    Avtor slike: UME
  • Ajdova kaša

    Ajdova kaša z zelenjavo in bukovimi ostrigarji, na vrhu parmezan.

    gostilna maribor ajdova kaša
    od
    Avtor slike: UME
  • Smuč

    Smuč s popečenimi bučkami na cvetačni kremi z okisanimi redkvicami.

    gostilna maribor smuč
    od
    Avtor slike: UME
  • Goveji file

    Goveji file, pečena rdeča čebula, mozgova kost, omaka. Za 2 srčka! Prezentacija v suhi, toda topli železni ponvi. Ideja z mozgovo kostjo (namesto ”klasike” z gosjimi jetri). ”Suha” rdeča čebula, ki pa tako dolgo in počasi pečena, da se je topila. In odlična omaka, servirana posebej, da se je ”naješ”. In, seveda, zelo dober biftek, pravilno pečen, zelo dobro meso. Jed s podpisom oziroma za spomin. Veš, na kaj boš še prišel. Zato, ker to ni steak moda, temveč meščanska in stara klasika.

    gostilna maribor goveji biftek
    od
    Avtor slike: UME
  • Čokoladna tortica

    Čokoladna tortica, mousse bele čokolade, sladoled z bučnim oljem, dušene slive, masleni drobljenec z bučnimi semeni. Pravo nadaljevanje govejega fileja! Dovolj elegantno, dovolj moderno, a tudi dovolj štajersko in ”staro”. Sladica, ki bi jo še (prihodnjič).

    gostilna maribor čokoladna tortica
    od
    Avtor slike: UME
  • Marelični knedli

    Marelični cmoki in vanilijeva omaka. Pravi knedli! Tekoča meta kot nadgradnja. Tudi knedle bom še!

    gostilna maribor marelični cmoki
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!