Gostilna Repovž za domov

 • Metina špajza

  Ko chefinja Meta, ”vladarica Repovževe kuhinje, ki pri svojem delu uporablja kakovostne in lokalne sestavine”, povabi za vašo domačo mizo, ji verjemite, ko pravi: ”Z le malo truda in ustreznimi pripomočki boste lahko ustvarili krožnik, kot ga pripravimo v Gostilni Repovž. Sledite navodilom, ponosno postrezite ter požanjite val navdušenja. Očarajte!”

  repovž paket
  od
 • Metina špajza

  Razen predpripravljene hrane, ki jo je doma potrebno po njenih navodilih le še toplotno in obdelati in zložiti na praznični servis, so v Repovževi spletni trgovini še: siri, žita, suhe mesnine, kisi, olja, sokovi, čaji, rdeča vina, posebej modre frankinje, bela vina, piva, penine, žganja, likerji, sladkarije, suho sadje, sveže sadje in zelenjava.

  Na sliki: v Repovževi kuhinji chefinji Meti pomaga snaha Sabina Repovž.

  Gostilna Repovž
  od
 • Poširana postrv

  Če kruha, pripravljenega iz moke Mlina Košak in pogretega v desetih minutah, pri pakiranju ne bi vakumirali, kar ga je zmaličilo, ne bi verjeli, da smo doma … Saj nikoli, kajne, če kuhamo sami, ni (tako) popolno.

  Poširana postrv v omaki, hladno dimljena postrv, pasta iz jajčevcev, koromač v olju, sok rdeče pese, omaka z ginom, prah peteršilja, predpečen kruh.

  repovž paket poširana postrv
  od
 • Poširana postrv

  Je kdaj postrv tako natančno poširana, da ohrani okus, čvrstost in mehkobo? Je kdaj na domačem krožniku toliko premišljenih in raznovrstnih okusov, elementov, oblik, barv, tehnik? Je kdaj spodaj pasta (iz jajčevcev), čeznjo omaka (z ginom), v njej kapljice (rdeče pese), na vrhu koromač (v olju), ob poširani pa še dimljena postrv? Kdaj doma krasimo jedi s pipeto in potresemo s prahom (peteršilja)? Kuhamo kdaj doma po tako natančnih navodilih? Je kdaj domačim krožnikom pomemben vrstni red polaganja sestavin vanje in nanje? Domači chef je vesel, ker se je naučil, kako se ”zlagajo” moderne restavracijske jedi, njegovi gostje pa so presenečeni, kje se je naučil tako ”kuhati”!

  repovž paket poširana postrv
  od
 • Goveje ličnice

  Repovževi so na svojem šporhetu lička dušili celo dopoldne, da so se zmehčala, a ostala sočna, in razpadla, da so jih lahko stisnili v moderen kvader. V paketu je vse, kar potrebuje domači chef in kar potrebuje vrhunska jed. Nič ni postano, vrečkasto, enolično, trgovinsko in halo-naročeno. Doma je tako kot v gostilni! Ali zaradi dostave na dom ne bomo šli več na lička k Repovžu? Zdaj še raje!

  Goveje ličnice v omaki, njoki z rdečo peso, fermentirano rdeče zelje, pire rdečega jabolka, čipka.

  repovž paket ličnice
  od
 • Goveje ličnice

  Zdaj nas bo še bolj vleklo tja, kjer tako kuhajo in kjer so nas naučili, da tudi sami lahko pobarvamo z rdečo peso svoje domače njoke, da je tudi rdeče zelje lahko fermentirano, da ima lahko tudi jabolčna čežana lepo (rdečo) barvo, in da vsaka dobra jed, tudi doma, potrebuje svojo čipko.

  repovž paket ličnice
  od
 • Močnik

  A vseeno – po postrvi, ki preseneti s sozvočjem okusov in tekstur, ter po ličnicah, ki presenetijo z dovršeno chefovsko-preprostostjo – močnik preseneti tako, da si je potrebno Repovžev shop shraniti med priljubljene zaznamke! Iz močnika, ki je najbolj preprosta in ”revna” jed slovenskega podeželja, so Repovževi ustvarili chefovsko in kompleksno ter bogato in sodobno jed, zaradi katere nas postane – sram. Ker smo jo pozabili.

  Močnik z mlekom, drobljenec, slana karamela, ruby čokolada, tonka orešček, lešniki, posušeni cvetovi vrtnice.

  repovž paket močnik sestavine
  od
 • Močnik

  Močnik je dober, okusen, lep, pester, bogat, večplasten in še za več kot ❤️❤️❤️! Zato, ker je nova slovenska kuhinja šele v povojih in na začetku, saj je v zakladnicah ”stare” in ”revne” še toliko jedi, ki jih je potrebno na tako ustvarjalen način prenoviti, nadgraditi, oživeti!

  repovž paket močnik
  od
 • Gregin kevder

  Izbor posavskih vin, ki izpostavlja najboljše iz dežele, ki je v zadnjih letih naredila ogromen napredek v kakovosti svojih rdečih, belih in mirnih vin, ko je od cvička preskočila do svetovnih modrih frankinj, od preprostih cvetic do zahtevnih maceracij in od kislih mehurčkov do šampanjsko resnih penin, je Repovžev poklon vedno bolj prodornim posavskim vinarjem, hkrati pa priložnost za pivce, da se ne zmotijo. Grega Repovž: ”Kar nekaj pozornosti smo dali tudi poglavju vin. Zbrali smo najboljša vina in vinarje iz našega okolja, za katerimi stojimo in ki skupaj predstavljajo novi val posavskih vrhunskih vin.”

  Na sliki: Grega Repovž v trgovini ponuja najboljša posavska, v gostilni pa slovenska vina.

  repovž19 vinska spremljava grega
  od
  Avtor slike: UME
 • Gregin kevder

  Tako kot so v Metini špajzi najboljše lokalne sestavine in jedi, so tudi v Greginem kevdru najboljša lokalna vina (piva, žganja, likerji). Poširano postrv je navdušil Kobalov sivi pinot, sv. Jurij, 2015, ”eno najbolj zanimivih belih vin v vinorodni deželi Posavje,” po mnenju Grege Repovža. Vino s svojo eleganco in kompleksnostjo, zaradi česar je hkrati zahtevno, a tudi vsem všečno, kandidira za trenutno najboljši slovenski sivi pinot!

  paket repovž vino kobal sivi pinot
  od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!