Grk street food

  • Grčija

    Začetki glede na odpiranje vrat in naročanje obetajo. Grčija se sicer ”vidi” skozi naslikano okno na zidu, vonjave so divje in se zajedajo v oblačila, neonske barve osvetljujejo popisano steno in na karirastih prtih zmanjka prostora za papirne serviete. A to je street food, za hiter postanek, dostavo malice ali poceni kosilo.

    grk okno
    od
    Avtor slike: UME
  • Ponudba

    Gyros, souvlaki, bifteki, vse v piti, za v roko, za ulico ali hiter postanek.

    grk jedilni list
    od
    Avtor slike: UME
  • Grška solata

    Ne sodimo poletne solate pozimi … Bi pa že nekaj kapelj dobrega olivnega olja naredilo veliko.

    grk grška solata
    od
    Avtor slike: UME
  • Sladki krompir

    Najboljše, ker zimsko, sveže ocvrto (zato hrustljavo) in ker pomfrit, ki ga z mesom zavijajo v pito, nima tam kaj iskati.

    grk sladki pomfrit
    od
    Avtor slike: UME
  • Souvlaki

    Grk pravi, da ne odmrzuje, temveč pripravlja dnevno-sveže. A škoda, da premalo marinira in da meso razreže brez smeri, reda in oblike. Svinjsko z ”ražnjiča” je bilo pretrdo, krompir je bil premehek, čebula je bila v šopek, začinjeno je bilo ”mariborsko”, ne grško.

    grk souvlaki
    od
    Avtor slike: UME
  • Gyros

    Le piščančji, boljši od souvlakie, a ne ne na nivoju dobrega kebaba.

    grk gyros
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!