Gusti di frontiera 2016

  • Okusi na meji

    V nekaj letih so se goriški Okusi s Trga republike razširili po vsem mestu

    gorica-frontiere-panorama
    od
    Avtor slike: UME
  • Street food

    in postali največja street food prireditev celotne regije.

    gorica-frontiere-plakat
    od
    Avtor slike: UME
  • Žar, žar, žar

    Bolj je pisano in kičasto, bolj se kadi in smrdi, bolj je na hitro in plastično, večji so kosi mesa, daljša je vrsta, težje je dobiti prostor na preprostih klopeh, dalje je do mobilnih vecejev, bolj zavijajo sirene reševalcev. Tak uspeh pa Gorici že povzroča problem, saj je pravih gostilničarjev in chefov vse manj, s tem pa je vedno manj pravih okusov, kakovosti in dobrih jedi.

    gorica-frontiere-žar-rebra
    od
    Avtor slike: UME
  • Via Rastello

    Svetla izjema je ulica Rastello, v kateri smo v jugo časih tako množično kupovali čevlje, odkar pa Gorica ni več obmejna trgovska Meka, je postala ulica zaprtih trgovin.

    gorica-frontiere-via-rastello
    od
    Avtor slike: UME
  • Stare trgovine

    Toda prav Okusi so jo spet oživili in prav v nekdanjih trgovinah,v katerih so obnovili stare prodajne police, šanke, omare, dekoracijo, aparate, blagajne, je bila tudi ponudba hrane najboljša, najbolj pristna in najbolj domiselna. Veseli, da z veliko slovensko pomočjo.

    gorica-frontiere-lokal
    od
    Avtor slike: UME
  • Polži

    Že na Trgu republike je novogoriška restavracija Dam s krompirjem in tartufi ponujala nekaj drugega, nato pa je po ulici šlo kar po vrsti: Goriška Brda so vabila na polže, z zeliščnim maslom ali v buzari,

    gorica-frontiere-polži
    od
    Avtor slike: UME
  • Oranžna vina

    zraven so oslavski Slovenci točili svoja oranžna vina,

    gorica-frontiere-oranžarji
    od
  • Konzorcij opuščenih vinogradov

    še malo naprej je ob vinih konzorcija opuščenih solkanskih vinogradov dišalo po kuhanem pršutu s hrenom in domačem kruhu,

    gorica-frontiere-solkan
    od
    Avtor slike: UME
  • Orehovi štruklji

    na vrhu ulice pa smo mimojede kosilo sklenili z batujskimi orehovimi štruklji, ki so bili najbrž kar zmagovalci celotnih Okusov.

    gorica-frontiere-štruklji
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!