Holzapfel

  • Gospodar

    Marelice za marmelado so pravkar začeli obirati in ko nas Karl Holzapfel popelje v vinograd, dobre volje redči gosto listje, ki preveč zakriva vsak dan bolj debele jagode. ”Vreme je idealno, a zaradi tega bo potrebno redčiti tudi grozde,” pojasni, zakaj vsako jutro vstane že ob štirih in zakaj imamo degustacijo njegovih vin že pred (našim) zajtrkom.

    holzapfel karl
    od
    Avtor slike: UME
  • Posestvo

    Ko se odprejo velika lesena vrata mogočne več kot 400 let stare stavbe nekdaj samostanskega posestva, arkade tvorijo veliko dvorišče, na katerem je Holzapflova gostilna, zraven pa ima vinar še žganjarno.

    holzapfel
    od
    Avtor slike: UME
  • Vrt

    Opoldan je velik gostinski vrt poln, zvečer bo v veliki jedilnici poroka in zgoraj so zasedene vse nekdanje samostanske celice.

    holzapfel vrt
    od
    Avtor slike: UME
  • Vrt

    Posebnost Holzapflovega gostinskega vrta, polnega rož in zelenja, so visoke palme.

    holzapfel vrt
    od
    Avtor slike: UME
  • Vrt

    Cvetoče sredozemske rastline potrjujejo ugodno klimo vinskega področja Wachau.

    holzapfel vrt
    od
    Avtor slike: UME
  • Vina

    Holzapflova vinska ponudba je bogata. Ob vinih imajo tudi žganja.

    holzapfel prodajalna
    od
    Avtor slike: UME
  • Malica

    Gostilna je lahko tudi vinotoč. V slednjem ponudijo vinogradniško malico: kruh z ocvirki in sezamom ter kruh z listi trte, jetrno pašteto in slano maslo z zelišči iz vinograda.

    holzapfel pašteta
    od
    Avtor slike: UME
  • Žolica in ličnice

    Če ste prišli v gostilno, se začne z žolico iz svinjske glave in ocvrtimi svinjskimi ličnicami iz razsola; omaka je iz marelične gorčice.

    holzapfel žolca ličnice
    od
    Avtor slike: UME
  • Veltlinec

    Veltlinec steinfeder je tropsko-poleten, federspiel z lege Zehenthof ima že več mineralnosti.

    holzapfel vino veltlinec
    od
    Avtor slike: UME
  • Postrv

    Postrv se spomladi druži z beluši in šparglji iz Marchfelda, bezgovimi cvetovi, rabarbaro in krompirjevimi njoki.

    holzapfel postrv šparglji rabarbara
    od
    Avtor slike: UME
  • Tafelspitz

    Tafelspitz je najbolj sočni del (kuhane) govedine; za prilogo so krompirjev praženec, kremna špinača, jabolčni hren in omaka z drobnjakom.

    holzapfel tafelspitz
    od
    Avtor slike: UME
  • Smaragdi

    Rizling Vorderseiber, 2010, smaragd, in zeleni veltlinec Achleiten, 2012, smaragd. Ker se večino vina iz Wachaua popije svežega, tudi smaragdov, saj gredo tako dobro in hitro v promet po celem svetu, je pokušina pri Holzapflu dobrodošla izjema spoznati vina iz najboljših leg v najboljših letih.

    holzapfel vino rizling veltlinec
    od
    Avtor slike: UME
  • Marelice

    Ob vinu so simbol Wachaua tudi marelice. Skutni njoki z mareličnim pražencem.

    holzapfel skutni žličniki z marelicami
    od
    Avtor slike: UME
  • Zamorček

    Zamorček v srajčki pod Holzapflovimi palmami.

    holzapfel zamorček v srajčki
    od
    Avtor slike: UME
  • Spanje

    Brez skrbi, saj imajo tudi sobe, velike in udobne.

    holzapfel soba
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!