Horvath

  • Tradicija

    Stoletna gostilna, nekoč izletniška, danes pa ”sredi” mesta (Kreuzberg), zato tradicionalen ambient z vrtom in marelami ter kreativnim kuharjem s spominom.

    horvath vrt
    od
    Avtor slike: UME
  • Chef

    Sebastian Frank, Avstrijec v Berlinu, odkritelj ”emancipacijske kuhinje”, več let pri Heinzu Reitbauerju v dunajskem Steirerecku, nato sous chef pri Christophu Zangerlu (Interalpen hotel Tyrol), je prišel v Berlin kot chef, ostal pa kot lastnik Horvatha. Na Madrid Fusion, mednarodnem kulinaričnem sejmu, so ga leta 2018 proglasili za evropskega chefa leta.

    Sebastian Frank
    od
    Avtor slike: Horvath
  • Restavracija

    Kreuzberg je trendovski predel Berlina, toda Horvath je preprosta, tradicionalna gostilna, v kateri ne pričakuješ fine dininga. Prav preprosti ambient in sproščena atmosfera pa sta najboljši ”prilogi” Frankovih kreativnih jedi.

    horvath jedilnica
    od
    Avtor slike: UME
  • Les

    Na gostinskem vrtu ob cesti marele, v jedilnici pa stari les in mize brez prtov, a s svečami. V takšni preprostosti se ne počuti domače le najmlajši berlinski chef z dvema mišelinkama, ki Berlinčanom odkriva tradicionalno avstrijsko kuhinjo, začinjeno s kreativnostjo.

    horvath jedilnica
    od
    Avtor slike: UME
  • Aperitiv

    Penina Trijumf, Aleksandrović, 100 % chardonnay, Šumadija, Srbija, sadna, aperitivna, stoletna vinogradniška tradicija, 75 hektarjev, ročno delo, majhni donosi (do 1,5 kg na trto).

    Ob vinski je spremljava lahko tudi brezalkoholna, iz čajnih izvlečkov, hišnih zelenjavnih sokov in redukcij. Že v uvodu pogrinjka jo predstavi čebulno-karamelni napitek, ki najavi tudi chefov hobby – fermentiranje.

    horvath amuse zelenjavni
    od
    Avtor slike: UME
  • Trijumf

    Presenečenje že takoj na začetku. V Berlinu z avstrijskim chefom srbska penina. Trijumf, Aleksandrović, Šumadija, Srbija, 100 % chardonnay, sadna, aperitivna, stoletna vinogradniška tradicija, 75 hektarjev, ročno delo, majhni donosi (do 1,5 kg na trto), kot kuhinja, emancipacija.

    horvath penina trijumf aleksandrović
    od
    Avtor slike: UME
  • Pražen krompir

    Glavna jed pogrinjka. Zelo avstrijsko. Pretlačen in pražen krompir z ocvirki, slano maslo, langaš, kruh z drožmi, mafini s krvavico, brioš iz krompirjevega testa.

     

    horvath kruh pražen krompir maslo
    od
    Avtor slike: UME
  • Amuse

    Sladoled iz chardonnayevega kisa, redukcija paprike, cvetača, peteršilj in veliko vprašanj. Amuse bouche za radovednost.

    horvath pozdrav amuse
    od
    Avtor slike: UME
  • Šampinjoni

    Šampinjoni kot žele, prevretek mandljevega olja, kodrasta endivija. Nežno, božajoče, elegantno, čisto, prvinsko, a čisto drugače.

    horvath šampinjoni por
    od
    Avtor slike: UME
  • Hasensprung

    Hasensprung, Weinreich, Rheinhessen, Nemčija, renski rizling, 2016, kandirani citrusi in medene sadne arome, zeliščna mineralnost na jeziku, majhen donos, naravne kvasovke, lepa kislina, prepoznaven, a ne moteč petrolej.

    horvath vino hasensprung weinreich
    od
    Avtor slike: UME
  • Zelena

    Jed s prepoznavnim podpisom evropskega chefa leta 2018. Gomolj zelene tri tedne peče v soli pri 50 stopinjah, nato ga šest tednov skladišči na suhem, da se posuši do debele rozine, ki jo, ko jo olupi, vso črno in zgubano, nariba kot tartufe, vendar z okusom več let staranega parmezana. Zelena sveža in dušena, zelena zrela in nastrgana, semena zelene in piščančji bujon. Umami bomba, ki omami.

    horvath zelena
    od
    Avtor slike: UME
  • Jeseter

    Srbska jed po avstrijsko, jeseter na žaru, z aromo ”ljute” paprike. Nato avstrijska jed po Frankovo, meso iz goveje juhe, Goellesov jabolčni balzamični kis in luštrek.

    horvath jeseter
    od
    Avtor slike: UME
  • Odojek

    Zelenjavni narastek, limonov bešamel in planinski sir. Mleko peteršiljevega korena, vanilja, drobljenec iz bučnic. Frank ohranja prvinske okuse in se osredotoča na bistveno. Takšna je tudi glavna jed, mlečni odojek, dimljena čebula, ličnice in okisane, fermentirane gomoljčnice.

    horvath odojek
    od
    Avtor slike: UME
  • Vetrc

    Kuminov vetrc, sladoled kisle smetane, prevretek iz dišeče perle. Pred njim pa bučni marcipan, marmelada iz kisa smrekovih vršičkov in telečji ocvirki.

    horvath sladica
    od
    Avtor slike: UME
  • Kri

    Konča se krvavo. Videti je kot kri, okus ima po … nečem, kar je dolgo, dolgo vrelo, zato bo zdaj digestivno pomirilo.

    horvath svinjska kri
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!