Horvath

 • Tradicija

  Stoletna gostilna, nekoč izletniška, danes pa ”sredi” mesta (Kreuzberg), zato tradicionalen ambient z vrtom in marelami ter kreativnim kuharjem s spominom.

  horvath vrt
  od
  Avtor slike: UME
 • Chef

  Sebastian Frank, Avstrijec v Berlinu, odkritelj ”emancipacijske kuhinje”, več let pri Heinzu Reitbauerju v dunajskem Steirerecku, nato sous chef pri Christophu Zangerlu (Interalpen hotel Tyrol), je prišel v Berlin kot chef, ostal pa kot lastnik Horvatha. Na Madrid Fusion, mednarodnem kulinaričnem sejmu, so ga leta 2018 proglasili za evropskega chefa leta.

  Sebastian Frank
  od
  Avtor slike: Horvath
 • Restavracija

  Kreuzberg je trendovski predel Berlina, toda Horvath je preprosta, tradicionalna gostilna, v kateri ne pričakuješ fine dininga. Prav preprosti ambient in sproščena atmosfera pa sta najboljši ”prilogi” Frankovih kreativnih jedi.

  horvath jedilnica
  od
  Avtor slike: UME
 • Les

  Na gostinskem vrtu ob cesti marele, v jedilnici pa stari les in mize brez prtov, a s svečami. V takšni preprostosti se ne počuti domače le najmlajši berlinski chef z dvema mišelinkama, ki Berlinčanom odkriva tradicionalno avstrijsko kuhinjo, začinjeno s kreativnostjo.

  horvath jedilnica
  od
  Avtor slike: UME
 • Aperitiv

  Penina Trijumf, Aleksandrović, 100 % chardonnay, Šumadija, Srbija, sadna, aperitivna, stoletna vinogradniška tradicija, 75 hektarjev, ročno delo, majhni donosi (do 1,5 kg na trto).

  Ob vinski je spremljava lahko tudi brezalkoholna, iz čajnih izvlečkov, hišnih zelenjavnih sokov in redukcij. Že v uvodu pogrinjka jo predstavi čebulno-karamelni napitek, ki najavi tudi chefov hobby – fermentiranje.

  horvath amuse zelenjavni
  od
  Avtor slike: UME
 • Trijumf

  Presenečenje že takoj na začetku. V Berlinu z avstrijskim chefom srbska penina. Trijumf, Aleksandrović, Šumadija, Srbija, 100 % chardonnay, sadna, aperitivna, stoletna vinogradniška tradicija, 75 hektarjev, ročno delo, majhni donosi (do 1,5 kg na trto), kot kuhinja, emancipacija.

  horvath penina trijumf aleksandrović
  od
  Avtor slike: UME
 • Pražen krompir

  Glavna jed pogrinjka. Zelo avstrijsko. Pretlačen in pražen krompir z ocvirki, slano maslo, langaš, kruh z drožmi, mafini s krvavico, brioš iz krompirjevega testa.

   

  horvath kruh pražen krompir maslo
  od
  Avtor slike: UME
 • Amuse

  Sladoled iz chardonnayevega kisa, redukcija paprike, cvetača, peteršilj in veliko vprašanj. Amuse bouche za radovednost.

  horvath pozdrav amuse
  od
  Avtor slike: UME
 • Šampinjoni

  Šampinjoni kot žele, prevretek mandljevega olja, kodrasta endivija. Nežno, božajoče, elegantno, čisto, prvinsko, a čisto drugače.

  horvath šampinjoni por
  od
  Avtor slike: UME
 • Hasensprung

  Hasensprung, Weinreich, Rheinhessen, Nemčija, renski rizling, 2016, kandirani citrusi in medene sadne arome, zeliščna mineralnost na jeziku, majhen donos, naravne kvasovke, lepa kislina, prepoznaven, a ne moteč petrolej.

  horvath vino hasensprung weinreich
  od
  Avtor slike: UME
 • Zelena

  Jed s prepoznavnim podpisom evropskega chefa leta 2018. Gomolj zelene tri tedne peče v soli pri 50 stopinjah, nato ga šest tednov skladišči na suhem, da se posuši do debele rozine, ki jo, ko jo olupi, vso črno in zgubano, nariba kot tartufe, vendar z okusom več let staranega parmezana. Zelena sveža in dušena, zelena zrela in nastrgana, semena zelene in piščančji bujon. Umami bomba, ki omami.

  horvath zelena
  od
  Avtor slike: UME
 • Jeseter

  Srbska jed po avstrijsko, jeseter na žaru, z aromo ”ljute” paprike. Nato avstrijska jed po Frankovo, meso iz goveje juhe, Goellesov jabolčni balzamični kis in luštrek.

  horvath jeseter
  od
  Avtor slike: UME
 • Odojek

  Zelenjavni narastek, limonov bešamel in planinski sir. Mleko peteršiljevega korena, vanilja, drobljenec iz bučnic. Frank ohranja prvinske okuse in se osredotoča na bistveno. Takšna je tudi glavna jed, mlečni odojek, dimljena čebula, ličnice in okisane, fermentirane gomoljčnice.

  horvath odojek
  od
  Avtor slike: UME
 • Vetrc

  Kuminov vetrc, sladoled kisle smetane, prevretek iz dišeče perle. Pred njim pa bučni marcipan, marmelada iz kisa smrekovih vršičkov in telečji ocvirki.

  horvath sladica
  od
  Avtor slike: UME
 • Kri

  Konča se krvavo. Videti je kot kri, okus ima po … nečem, kar je dolgo, dolgo vrelo, zato bo zdaj digestivno pomirilo.

  horvath svinjska kri
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!