Hotel Kempinski, Portorož

 • Kempinski

  Razgled s četrtega nadstropja najboljšega portoroškega hotela de luxe kategorije s 5 zvezdicami smo izkoristili še za razgled po ponudbi Kempinskega.

  Začelo se je 1897, z zdraviliščem. 1905 je nastal Portorož, kot Portorose, 1910 pa Palace, najprestižnejši hotel na vzhodnem Jadranu. Po pestri 98-letni zgodovini so 2008 odprli prenovljeni Palace, ki ga je v upravljanje prevzela nemška hotelska veriga Kempinski.

  kempinski razgled
  od
  Avtor slike: UME
 • Sophia

  Po Sophiji Loren, ki je Palace obiskala s starši, ko še ni bila svetovno znana igralka, je dobila ime fine dining restavracija, ki so jo po prenovi hotela uredili v bivši hotelski avli in recepciji. Pomorščakov menu, 5 hodov, 65 evrov, chefov menu, 6 hodov, 85 evrov (jed s podpisom: rezanci s tartufi)

  V hotelu (v novem delu) je še restavracija Fleur de Sel (specialiteta brancin v soli).

  kempinski libanonska večerja
  od
  Avtor slike: UME
 • Dobrodošlica

  Dober hotel spoznaš po dobrodošlici, ne le vratarja pri vhodu, tudi slaščičarja v sobi. Za pet zvezdic je takrat, ko se domačemu pecivu ne moreš upreti niti sit!

  kempinski welcome
  od
  Avtor slike: UME
 • Forma viva

  V pritličju, skrita za velikimi lonci, je v senci majhna slaščičarna, v kateri ”mlada, motivirana ter kreativna vodja slaščičarstva Syu” Poropat združuje lokalne okuse Istre s sodobnimi in inovativnimi slaščičarskimi tehnikami. Še ena iz mlade garde obetavnih slovenskih chefinj.

  slaščičarna forma viva kampinski portorož
  od
  Avtor slike: UME
 • Tortica

  Forma viva je ime tudi Syujini ”signature” tortici: čokolada z jagodo Valrhona Inspiration, limonov biskvit z rožmarinom in pistacijeva krema.

  slaščičarna forma viva kampinski portorož
  od
  Avtor slike: UME
 • Prigrizek

  v Palace baru sicer občutiš cene petzvezdičnega hotela (kozarec osnovnega šampanjca 19,5 evra), a zraven po lepem italijanskem zgledu poskrbijo, da ne piješ na prazen želodec: kanape z mariniranim lososom, ocvrta krušna sredica z mariniranim sardelnim filejem.

  kempinski prigrizek k vinu
  od
  Avtor slike: UME
 • Čips

  Dober hotel se spozna tudi po krompirjevem čipsu ob kozarcu vina – kako hrusta njegova svežina in kako se (ne) drobi, ter ali so pod okusom paradižnika in pikantnostjo vasabija pravi arašidi.

  kempinski prigrizek k vinu
  od
  Avtor slike: UME
 • Zajtrk

  Dober chef se spozna pri večerji, njegovi pomočniki pa že pri zajtrku. Najboljši test za preizkus hotelske kuhinje je zakrknjenje, torej si je potrebno naročiti poširano jajce, po benediktinsko (eggs Benedict, v originalu s polenovko, po ameriško-hotelsko pa s slanino) ali florentinsko (s špinačo).

  kempinski egg florentine
  od
  Avtor slike: UME
 • Poširano jajce

  Kako sta zakrknila jajce in omaka? Če se rumenjak gosto razlije, omaka pa po gratiniranju ostane penasta, je preizkus opravljen. A res vrhunsko je/bo šele takrat, če je benediktinsko poširano jajce z jajčno holandsko omako, florentinsko pa z mlečno bešamelno!

  kempinski egg benedict
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!