Istrian bistro & tapas bar 2021

 • Hotel

  Mind Hotel Slovenija 5*. Prestiž petih zvezdic s čudovitim morskim razgledom, odprtim in zaprtim hotelskim bazenom, takoj  čez cesto z lastno (najlepšo portoroško) plažo (Meduza) in restavracijo, ki je bistro in tapas bar.

  Hotel Slovenija, avla1
  od
 • Chef

  Ko je konec sezone in vreme opazovanje dogajanja na portoroški promenadi z ulice preseli v notranjost Istrian bistroja, se gostje kratkočasijo z opazovanjem dogajanja v veliki Istrianovi odprti kuhinji, kjer chefuje mladi Siniša Petrušić. Glavni chef Life Class hotelov v Portorožu je Marko Jakič.

  istrian bistro chefSiniša Petrušić
  od
 • Tapas

  Istrian si je od tapasov sposodil le ime, sicer pa je pri svojih atraktivnih prigrizkih ostal istrski. Primerno za različne priložnosti, za kratek postanek na portoroški promenadi, snack ob kozarcu vina ali piva, uvod v daljšo večerjo, in za delitev v prijetni družbi.

  Istrian bistro, tapas ocvrte sardele, boškarin brurgerji1
  od
 • Boškarin

  Boškarinov (s certifikatom) burger ni slučajno najbolj popularen med Istrianovimi tapasi. Dva mini burgerja sta bolj priročna od enega maksi, hkrati pa nista nič manj sočna in zapeljiva, s hišno majonezo, čedar sirom in mehkima sezamovima bombetkama.

  Istrian bistro boškar tapas burger
  od
 • Sardele

  Ocvrte sardele in remuladna limetina krema z baziliko. Sveže ocvrto, za v roko in za družabnost pri mizi, saj to si je potrebno deliti. Pazite le na kosti.

  Istrian bistro, tapas ocvrte sardele, boškarin brurgerji2
  od
 • Jajčevci

  Na opečenih kruhkih je v popečene jajčevce ovit tofu, vegansko brusketo dopolnjujejo istrska tapenada iz melancan, bazilika in češnjev paradižnik.

  Istrian bistro, tapas brusketa z jajčevci2
  od
 • Hobotnica

  Karpačo hobotnice, peteršiljevo puhasto testo (sponge), limonova majoneza, konfitirana lubenica, počasi kuhan krak hobotnice. Ker je na mizi tudi Lisjakovo oljčno olje, v kozarcu pa istrska malvazija, ti ni dolgčas, ko mrak vedno bolj zakriva pogled na portoroško plažo. Istrianov bistrojski uvod v prijeten večer na morski promenadi.

  Istrian bistro, karpačo hobotnice2
  od
 • Ravioli

  Chefov podpis nosijo ravioli, ki so polnjeni z bakalarjem, na grahovem pireju pa so še lepi kosi polenovke (trske), kuhane v beli ribji omaki. Hišno polnjeno pašto krasi prah črnih oliv.

  Istrian bistro, ravioli z bakalarjem1
  od
 • Pljukanci

  Brez ”klasike” tudi v Istrian bistroju ne gre, saj je istrska. Pljukanci so najboljši, če so preprosti, torej z istrsko šalšo (paradižnik, olive, kapre, sardelni fileji), le z okrasjem poganjkov rdeče pese in parmezanovim hrustkom.

  Istrian bistro, pljukanci s paradižnikom2
  od
 • Za vegane

  Ker smo vegansko začeli z brusketo, smo sklenili še z vegansko panakoto. S svežimi jagodami, malinovo omako (kuli) in zmrzlino iz jagod in malin pa nas je naredila le radovedne. Kaj vse je še na ogled v Istrianovi sladki vitrini, ki privablja mimoidoče poglede?

  Istrian bistro, veganska panakota
  od
 • Za sladkosnede

  Zmagovalka večerje …, vanilijeva tortica s karamelo in lešniki je s puhastim beljakovim polnilom tako lahka, da bi jo odpihnilo, če ne bi bila tako sladka, da je takoj ”pospravljena”.

  Istrian bistro, vanilijeva tortica z lešniki in karamelo2
  od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!