Izraelski street food pod streho beisla

 • Ulična hrana sede

  Miznon je samopostrežni street food, v katerem ameriške turistke za šankom kuhinje zaljubljeno opazujejo strnišča črnolasih uličnih chefov, ki jim pite polnijo s pečeno zelenjavo, da so vse mastne okrog ust, kjer se na ulici mimoidoči čudijo, kdo skozi odprta okna kriči vedno nova in nova imena, in v katerem ni nič tako kot ste navajeni povsod.

  miznon dunaj
  od
  Avtor slike: UME
 • Zažgana cvetača

  Glavna specialiteta gostilne, ki je videti, kot da ima mularija hišno zabavo, je cela glava cvetače, ki jo zažgejo, da je zunaj črno-grenka, znotraj pa sočno-mehka. Na vrhu je le nekaj soli, na polici pa tahini omaka, zaradi katere se boste še velikokrat vrnili.

  miznon dunaj cvetača
  od
  Avtor slike: UME
 • Sploščena pleskavica

  Jagnječje meso je tanko kot papir, v roke pa vam ga porinejo na vroči plošči, ki jo boste vriskajoč nesli do mize. Zamislite si veliko pleskavico, ki jo sploščite z likalnikom, nato pa posujete s cimetom, peteršiljem in koriandrom ter zalijete z olivnim oljem. Raje ne poskusite sami, raje pojdite na Dunaj.

  miznon dunaj jagnjetina
  od
  Avtor slike: UME
 • Obzirno do sostanovalcev

  Ko se bo stemnilo, bodo gostje zaplesali, toda, prosim, ne bodite preveč glasni, ker na oknu je napis: ”Zakonodajalec prepoveduje glasno govorjenje, petje in muziciranje na vrtu. Bodite, prosim, obzirni do sostanovalcev!” Zato bodo gostje v kratkih hlačah in pisanih tetovažah, ko se bo zdanilo, šli spat.

  miznon dunaj
  od
  Avtor slike: UME
 • Pita kruh

  Kruhov žep je debelo napolnjen. Ratatuille je tako masten, da kar cmoka. Pečeni jajčevci, karamelizirana čebula, feferoni, paprika, paradižnik. Vez je tahini omaka, ki se cedi med prsti, na vrhu je trdo kuhano jajce, ki se drobi po majici. Pozor, od tega lahko postaneš odvisen!

  miznon dunaj pita ratatuille
  od
  Avtor slike: UME
 • Vseeno chef

  Čeprav se zdi kaotično, čeprav je veliko nereda, čeprav ni pravil, čeprav nihče ne uporablja vilic in nožev, je v kuhinji chef Eyal Shani, ki po vseh chefovskih pravilih dirigira svojemu orkestru. Vsaka jed dobi na koncu še njegov gib, pogled, dodatek, šele potem zakriči – vaše ime.

  miznon dunaj kuhinja
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!