Jaja

  • Kneipe

    V berlinskem predelu Neuköln. V majhni ”kneipe” je v notranjosti razen šanka pet majhnih miz, še štiri klopi so zunaj na pločniku. Se da še bolj preprosto? Je lahko še bolj gostoljubno? Brez skrbi, že čez pol ure bo nabito polno.

    jaja kneipe naravna vina
    od
    Avtor slike: UME
  • Ulica

    Sediš na pločniku, ki visi, zato je kozarce potrebno ves čas držati, in mimo se prebijajo mimoidoči iz vseh koncev sveta. Vsi se predvsem zabavajo.

    jaja kneipe zunaj
    od
    Avtor slike: UME
  • Vina

    Vinska karta je na stenah in te so vse polne steklenic (s cenami). Jaja je vinski bar s francoskima lastnikoma, ki ne govorita nemško, a zato poznata vse svoje vinarje. In ti so le ”goli”, ker v Jaja so le ”naked” vina. Še en izraz za raw, orange, naravna vina, torej.

    Raw wine so tudi tukaj.

    berlin jaja kneipe naravna vina
    od
    Avtor slike: UME
  • Bonissima

    Za začetek naravni italijanski frizzante. Bonissima, Emilio Montesissa, Emilia Romagna, oranžna (macerirana) penina brez filtriranja in brez olepševanja. Močna kislina, ki potrebuje privajanje. Toda drugi kozarec je že piten in tretjega je prehitro konec.

    jaja kneipe penina montesissa
    od
    Avtor slike: UME
  • Naturkinder

    Gosta večera sta bila mlada nemška vinarja, ”2Naturkinder”, Brand in Schmitt. Beli pinot Holy Chapel, Brand, Pfalz, Nemčija, 2016, je bil shake & wait, z naravnimi kvasovkami, brez filtriranja in povsem brez žvepla. Takšen kot pločnik, na katerem so škripali naši stoli. Zelo neraven, toda zelo naraven … Vino kot razpoloženje, v veseli družbi, ob dobri hrani, v topli noči.

    jaja vino beli pinot holy chapel
    od
    Avtor slike: UME
  • Les Lumachelles

    Rdeče je priporočil lastnik: Les Lumachelles, Cavarodes, Jura, Francija, modri pinot, 2016, oboje, biodinamična kmetija in vino, iz učbenika za ”gola vina”, kratkotrajna karbonska maceracija modri pinot spremeni v rubinastega in mu poudari pitnost.

    jaja vino modri pinot cavarodes jura
    od
    Avtor slike: UME
  • Hrana

    Marinirane sardele, tatarski biftek na rženem kruhu, solata iz redkvic, šparglji z jajcem.

    berlin jaja sardele biftek redkvice šparglji
    od
    Avtor slike: UME
  • Jetrca

    Jetrca z mavrahi na črnem kruhu, mocarela z jagodami in marelice z lardom.

    berlin jaja jetrca mavrahi mocarela jagode marelice lardo
    od
    Avtor slike: UME
  • Kroketi

    Je kdo še lačen? Niso berlinski buletti, temveč so vedno dobrodošli ocvrti krompirjevi kroketi. Lažje se pije.

    jaja kroketi
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!