Za pozdrav je Borut Prapotnik (Pra-vino) postregel mošt sauvignona in traminca. ”S trgatvijo smo na polovici, saj še izkoriščamo lepo jesen. Letnik dobro kaže!” Bernarda Kepe iz Primusa je zraven ponudila ocvirkovo pogačico iz krhkega testa.
ptuj 3 chefi pozdrav
od
Avtor slike: UME
Postrv in dashi
Postrv (Aljaž Zemljič, Gostilna Grabar), prekajena z zemljišči, je dopolnjevala variacija kostanjev, kot krema, hrustek, kuhan kostanj v kozjem mleku. Posebnost je bil kostanjev dashi. Harmoničen, poudarjeno sortni šipon, 2015.
ptuj 3 chefi postrv
od
Avtor slike: UME
Piščanec in jajce
Na Ptuju ne gre brez piščanca. A Gregor Brodnjak zraven ni mogel brez pujsa … Piščančje želodčke je konfiral v svinjski masti, koruzne kosmiče je omastil s piščančjo kožo. Rumenjak je lepo popivnal maščobo. Malo manj soli, edino, prihodnjič. Chardonnay, 2013, se je razživel s hrano, ki ji je dodal ekstrakt (pre)zrelega grozdja. Morda pa je res bilo v cvetici tudi nekaj vinogradniške breskve, ki je že skoraj izginila iz štajerskih vinogradov.
ptuj 3 chefi zelodcki
od
Avtor slike: UME
Rep in buča
Kompleksna jed, ragu govejega repa, je ob druženju z bučo predstavila raznolikost tekstur, hrustek, krema, pena, omaka, raviol. Mladi kuharji – Dejan Žnidarič, Gostilna pri ovinku) – dobro obvladajo sodobne tehnike. Z repom se je dobro ujel sauvignon, 2015, polsuh. Borut Prapotnik: ”Z vonjem po zmečkanih paradižnikovih listih. To se pri sauvignonu zelo redko zgodi.”
ptuj 3 chefi rep
od
Avtor slike: UME
Jelen in polenta
Gostitelj, Primusov chef Robert Žibrat, je z glavno jedjo izzval z drugačnostjo. In enako je s svojim vinom naredil tudi Borut Prapotnik. Dominus R, 2012, iz modrega pinota in shiraza, ima karakter, ki ga lahko nekdo oceni tudi kot težavnega …, toda prav drugačnost je njegova odlika. Upajmo, da ne bodo vsega prehitro spili, saj bo njegovo zorenje še veliko povedalo.
Jelen, polenta, zelena, ohrovt, hruška, brusnice je bil Žibratov drugačen krožnik, ki je treniral čutila s kontrasti sladkega, grenkega, kislega (čebulica, kandirana pomaranča) in se ni sprijaznil s preprosto všečnostjo.
ptuj 3 chefi jelen
od
Avtor slike: UME
Topinambur, čokolada in oreh
Najmlajši je pokazal največji talent! Tadej Meško, 21 let, še eden iz skupine mladih kuharjev, ki pri Davidu Vračku spoznavajo kuharske trike in skrivnosti, je dokazal, da sladico, če je uravnotežena z okusi in minimalistična z oblinami, potrebuje vsak meni, tudi takšen jesensko-štajerski, ki ni varčeval z mesom in kalorijami. Sladoled iz topinamburja, v obliki in teksturi praline, je bil suh, torej ne-sladek, čokolada je bila majhen zvon pene, ki se je svetila, orehi niso hrustali, ker so se topili in dejansko aromatično dirigirali celotnemu krožniku, ob katerem je imel še največ sladkorja rumeni muškat, izbor, 2015. Ravno zatio … Borut Prapotnik (Pra-vino): to je bil izjemen letnik, saj je bilo grozdje zdravo še v pozno jesen. Sicer se zelo redko zgodi, da gre lahko rumeni muškat v predikat in da ima toliko sladkorja.”
Spletno mesto uporablja piškotke, zaradi zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spremljanja statistike obiska.Sprejmi
Piškotki
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.