Kappel
-
Chef in vinar
Dietmar Kappel je kuhal po svetu in zato v svojem welness hotelu k vinom iz lastnega vinograda ponuja chefovske jedi. Vinograda je sicer le tri hektarje, toda dovolj, da chef-vinar dan začne ob petih na traktorju, konča pa po večerji v kleti. Belo je v inoxu, rdeče, cuvee zweigelta in cabernet sauvignona, v bariku, v enem sodu pa zori tudi prva oranžna letina.
kappel gospodar v kletiodAvtor slike: UME -
Pozdrav
Po peni iz svežega sira z bučkami in bučnim pestom, ki osvežilno pozdravi ob domači penini
kappel amuseodAvtor slike: UME -
Tatar bio lososa
prinese žena Helene tatar štajerskega bio lososa, s hladno dimljeno jakobinko in sladoledom iz rdeče pese s hrenom in baziliko. Za aperitiv je rumeni muškat, za morsko spremljavo pa renski rizling, ki ga na Kitzecku ni veliko, a so nanj najbolj ponosni.
kappel losos tatar dimljena jakobinka pesni sladoledodAvtor slike: UME -
Asmont
Po topli paradižnikovi juhi s hrustljavo palčko iz štajerskega parmezana Asmonte
kappel paradižnikova juhaodAvtor slike: UME -
Zlatovščica
je zlatovščica na rižoti z lisičkami,
kappel smučodAvtor slike: UME -
Jagnjetina
po njej pa jagnječji hrbet na rožmarinovi polenti s zweigeltovim jusom. Večerja na vrhu strmega vinograda za 1 srček!
kappel jagnjetina2od