Kogo

 • Vinakoper

  Kogo je kuhar v istrskem narečju. Toda doslej smo ga morali iskati, zdaj pa nam je pred nosom! Ob stari vinski kleti, kjer ima Vinakoper dobro založeno vinsko trgovino z istrskimi kulinaričnimi izdelki, je Kogo s kulinaričnim konceptom vino-deli-gourmet kogovo tradicijo, narečje in rustikalnost spremenil v mondeno, trendovsko in moderno kulinarično zbirališče za staro in mlado, hitro in počasi, mesno in morsko, tradicionalno in sodobno, preverjeno in radovedno, čez cel dan in pozno zvečer.

  Kogo, vhod
  od
 • Chefinja

  Nives Zonta je nase opozorila že v koprski Capri. V Kogu pridejo do izraza tudi njene slaščičarske sposobnosti.

  Kogo, chefinja1
  od
 • ❤️

  Kogo, ki ga stari Istrani poznajo kot preprostega kuharja, je v novi inačici chef(inja), ki je vsem pred nosom našla tržno nišo, ki je tradicionalne gostilne niso znale zapolniti, stari gostje pa je niso znali zahtevati. Pa so prišli podjetni mladci, ki so staro klet spremenili v moderni ambient, v katerem se stari počutijo mladostno, mladi pa doma, in ponudili hrano, ki je tako tradicionalna, da je spet prišla v modo in postala trendy. Dejansko je koncept tako dober, da se v njem ne moreš počutiti slabo, saj je vse usmerjeno ravno v to, da si zadovoljno-vesel. Hrana, ki je vedno ista, ti vedno ponudi nekaj drugega, saj je bolj kot od kuharja odvisna od gosta; ob kakšni priložnosti, za koliko časa, s kom, kdaj, zakaj.

  Če je Džungla (isti lastniki) na zabavi, je Kogo sicer enako sproščen, vendar bolj resen in restavracijski. Če je Džungla nočna, je Kogo dnevni, vendar tako, da se zavleče v noč.

  Še tiste, ki pridejo na vinsko črpalko po sveži mošt, zamika … Tudi zato je koncept odličen, ker zajema toliko različnih interesov, priložnosti, namenov gostov, da ima vsak med njimi občutek, da je Kogo zanj. Lokacija (vinska klet, kulinarična trgovina, obvoznica, bližina mesta in morja), ponudba jedi (od mesnin do steakov, od ”pizz” do sladic, od pašte do krače, od rib do piščancev, od prigrizkov do dnevnih kosil, od morja do kmetij) in ambient (sodobno, različno sedenje, atraktiven interier, skrita, udobna, fina in prostorna terasa) zagotavljajo stalen dotok gostov, od poznega jutra do poznega večera.

  Kogo, hladne predjedi1
  od
 • Kogo

  Na pravi lokaciji, ob obvoznici, parkirišču in znani vinski kleti, je pravšen tudi ambient, ki je v notranjosti moderen, svetleče-bleščeč, v dveh nivojih, tudi pri sedenju, z atraktivnim šankom in vpadljivimi barvnimi kombinacijami,

  Kogo, ambient3
  od
 • Terasa

  na terasi pa bolj umirjen, zato kar fin in eleganten, čeprav zelo praktičen, sproščen in vabljiv.

  Kogo, na terasi
  od
 • Vina

  Zgolj vina vinske kleti Vinakoper; ker je zraven trgovina, tudi za domov, tudi točena.

  Kogo, vino
  od
 • Pozdrav

  Lep ”izdelek”, ki potrdi, da ima Kogo pravega chefa-chefinjo. Krompirjev narastek, krema rumene kolerabe in goveji pate, na vrhu okisana čebula.

  Kogo, pozdrav
  od
 • Vitello tonato

  Po italijanskih pravilih, vendar s Kogovo dekoracijo in dodatki, tanke rezine teletine s tunovo omako.

  Kogo, vitello tonato
  od
 • Hobotnica

  Hobotnica po mediteransko, z narezanimi pomodorini, olivami in kaprami je to, kar od nje pričakuješ; ne zakrivajo je nepotrebnosti (kot drugje čebula).

  Kogo, hobotnica v solati
  od
 • Tuna

  Sašimi tune z nadgradnjo, na julien zelenjavi in s sojino omako s sezamom.

  Kogo, sashimi tune
  od
 • Gamberi

  Gamberov tatarski, sveže in lepo dišeče rdeče kozice, z nakockano zelenjavo, ikrami in hrustkom.

  Kogo, gamberov tatarski
  od
 • Bakalar

  Bakala in olive. Folpo je sinonim za kakovost …, zato ni potrebno izumljati, temveč le zložiti.

  Kogo, bakala folpo
  od
 • Sardele

  Sardele polnjene z mascarpone sirom in ocvrte, zraven še majoneza s sipinim črnilom in drobnjakova majoneza. Dobesedno: fini fast food! Sveže ocvrto, s primernimi dodatki, predvsem pa z nadevom, ki naredi razliko do ”klasike”. Če bi to prodajali na Čopovi v Ljubljani, bi bila dolga vrsta!

  Kogo, sardele alla kogo1
  od
 • Flatbread

  Pizza/pogača testo z vinsko drožjo in nadevom, stracciatella sir, goveji tatarski, tartuf. Drožasti kruh, lepo napihnjen, lahek, masleni tatarec, kremasta stracciatella, tartufi naoblani pri mizi.

  Kogo, flatbreat, stracciatella, goveji tatarski, tartuf3
  od
 • Špageti

  Morska klasika, ki je ob morju upravičeno na jedilniku, špageti z buzaro iz vongol (kočic).

  Kogo, špageti z vongolami2
  od
 • Steak

  Presenečenje, ker je natakar ponudil tri tip kos, še večje, ker je res bil … Steak, ki ni običajen v naših gostilnah, meso dobre kakovosti, s prilogo, ki tudi ni povsem običajna (”klasičen” domači pire krompir), omako, ki je chefovska, okraskom, pečenim češnjevim paradižnikom na vejici. Zato je Kogo tudi gourmet.

  Kogo, steak tri tip, pire krompir2
  od
 • Tarte

  Limonov tarte z malinami, zdrobljeni piškoti in krema bele čokolade. Z užitkom poješ in si rečeš: dobro je bilo!

  Kogo, limonov tarte z malinami2
  od
 • Tortica

  Okusi se in vidi, da je chefinja slaščičarka … Sladice so ”skrivno orožje” Koga. ”Vse sladice so malo prilagojene, po naše,” napove natakar in res so vse sladice znane: šamrole, malinova torta, crostata s skuto in hruško … Gianduja tortica, polnjena s slano karamelo, spodaj so fige in slive kuhane v konjaku, zraven pa mandljeva zemlja, karamelna omaka, krema bele čokolade, je brez pompa, lišpa, nepotrebnih dodatkov in okraskov, enostavno dobra, kar dejansko pomeni: odlična.

  Kogo, čokoladna tortica1
  od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!