Kravl po Ljubljani
-
Račji pozdrav
Dobrodošli na inovativnem kulinaričnem sprehodu po ljubljanskih kulturnih hramih in znamenitostih. Na Gourmet Ljubljana Crawl so nastopili člani združenja JRE. V Slovenskem turističnem informacijskem centru STIC je kulinarične popotnike prvi pozdravil Luka Košir z Griča: Omleta račjega pastirja (kruhek iz koji ječmena in ržene moke, ragu račjih mlinčkov, krema račjih jeter, kutinov gel, mole omaka, regrat, figov kis in zorjen kozji sir). Vinska spremljava: Brgalot 2015, Benedetič (chardonnay).
Food summit21 crawl011od -
Galerija v galeriji
Primerno Plečnikovi mojstrovini in ljubljanski ribarnici je v galeriji Dobra vaga Galerija okusov ponudila jesetra.
Marko Magajne iz Galerije okusov: Mariniran suho zorjen jeseter (1 teden), jesetrova juha (zero waste), drobnjakovo olje, fermentiran topinambur, prah žganih olupkov topinamburja, postrvji kaviar in kurja črevca). Zraven krompirjeva fokača s sončničnimi semeni. Vinska spremljava: Renski rizling 2019, Frešer.
Food summit21 crawl027od -
V mestni hiši
Iz ribarnice se je kolona maskiranih dobrojedcev preselila v ljubljansko Mestno hišo, kjer je za štedilnikov goste zabaval Jorg Zupan iz Ateljeja: Piščančja perut polnjena z dimljenim somom, miso fižola, kostanj in barbera (piščančje perutničke od Hudina, izkoščičene in polnjene s farcem dimljenega soma; Goričarjev som, ki ga sami dimimo in potem zmeljemo; pire kostanja pečenega v jajčku na oglju, miso iz laškega fižola,, omaka iz piščančjih kosti in barbere). Jorg: ”Sem šel malo po celi Sloveniji s sestavinami, taka jesenska jed.”
Food summit21 crawl035od -
Vino in hrana
Ob vsaki jedi kozarec vina. Dobro, da se je bilo potrebno sprehajati od hoda do hoda.
Food summit21 crawl053od -
Brez mesa med živalmi
v Prirodoslovnem muzeju med živalmi ni bilo mesa, temveč vegetarijanski namaz Nine Čarman iz gostilne in vinoteke Danilo: Tatar gomoljne zelenjave, okisana cvetača, ovčji jogurt in ajdove kokice. Vinska spremljava: Rose 2020, Ščurek.
Food summit21 crawl072od -
Odojek z iluzijami
V Hiši iluzij Jure Tomič iz Ošterije Debeluh ni iluzioniral, temveč resnično kuhal: Mlečni odojek jeseni (potrebušina odojka, buča, kostanj, zeleno jabolko, jurčki, zeliščno olje). Vinska spremljava: Modra frankinja 2015, Marof.
Food summit21 crawl088od -
Klobasa med denarjem
V bančnem muzeju Bankariumu na Čopovi je Miha Dolinar (Mama Marija) ponujal klobase: Ribja klobasica na velouteju fermentiranega kruha z zelišči in kaviarjem zlatovčice. Vinska spremljava: Guerila retro 2019, zvrst.
Food summit21 crawl113od -
Mladost v Križankah
Stare Križanke si je za svoje ”koline” izbral najmlajši član JRE Leon Pintarič iz Gostilne Rajh.
Food summit21 crawl145od -
Prekmurske koline
Leon Pintarič iz Gostilne Rajh: Telečji ocvrtki s timijanom in okisana repa (ocvrta teletina z dosti timijana in gorčičnimi semeni; repa okisana s sokom rdeče pese, jesenski ohrovt, zraven bučna majoneza, drobnjak, vložena rdeča čebula, sumac, sveža redkvica, mikrozelenje). Vinska spremljava: Sauvignon 2018, Steyer.
Food summit21 crawl149od -
Sladko na Gradu
Po sladko je bilo potrebno na Grad, peš ali v vzpenjačo. Jernej Bende (Restavracija Mak): Jabolko (Žgajnerjeva rikota s cimetom in meto, zemlja iz čokolade in tonke, sveže jabolko, mousse jabolka in rdečega vina, na vrhu dvojni “šus” hrena).
Food summit21 crawl176od