Kravl po Ljubljani

 • Račji pozdrav

  Dobrodošli na inovativnem kulinaričnem sprehodu po ljubljanskih kulturnih hramih in znamenitostih. Na Gourmet Ljubljana Crawl so nastopili člani združenja JRE. V Slovenskem turističnem informacijskem centru STIC je kulinarične popotnike prvi pozdravil Luka Košir z Griča: Omleta račjega pastirja (kruhek iz koji ječmena in ržene moke, ragu račjih mlinčkov, krema račjih jeter, kutinov gel, mole omaka, regrat, figov kis in zorjen kozji sir). Vinska spremljava: Brgalot 2015, Benedetič (chardonnay).

  Food summit21 crawl011
  od
 • Galerija v galeriji

  Primerno Plečnikovi mojstrovini in ljubljanski ribarnici je v galeriji Dobra vaga Galerija okusov ponudila jesetra.

  Marko Magajne iz Galerije okusov: Mariniran suho zorjen jeseter (1 teden),  jesetrova juha (zero waste), drobnjakovo olje, fermentiran topinambur, prah žganih olupkov topinamburja, postrvji kaviar in kurja črevca). Zraven krompirjeva fokača s sončničnimi semeni. Vinska spremljava: Renski rizling 2019, Frešer.

  Food summit21 crawl027
  od
 • V mestni hiši

  Iz ribarnice se je kolona maskiranih dobrojedcev preselila v ljubljansko Mestno hišo, kjer je za štedilnikov goste zabaval Jorg Zupan iz Ateljeja: Piščančja perut polnjena z dimljenim somom, miso fižola, kostanj in barbera (piščančje perutničke od Hudina, izkoščičene in polnjene s farcem dimljenega soma; Goričarjev som, ki ga sami dimimo in potem zmeljemo; pire kostanja pečenega v jajčku na oglju, miso iz laškega fižola,, omaka iz piščančjih kosti in barbere). Jorg: ”Sem šel malo po celi Sloveniji s sestavinami, taka jesenska jed.”

  Food summit21 crawl035
  od
 • Vino in hrana

  Ob vsaki jedi kozarec vina. Dobro, da se je bilo potrebno sprehajati od hoda do hoda.

  Food summit21 crawl053
  od
 • Brez mesa med živalmi

  v Prirodoslovnem muzeju med živalmi ni bilo mesa, temveč vegetarijanski namaz Nine Čarman iz gostilne in vinoteke Danilo: Tatar gomoljne zelenjave, okisana cvetača, ovčji jogurt in ajdove kokice. Vinska spremljava: Rose 2020, Ščurek.

  Food summit21 crawl072
  od
 • Odojek z iluzijami

  V Hiši iluzij Jure Tomič iz Ošterije Debeluh ni iluzioniral, temveč resnično kuhal: Mlečni odojek jeseni (potrebušina odojka, buča, kostanj, zeleno jabolko, jurčki, zeliščno olje). Vinska spremljava: Modra frankinja 2015, Marof.

  Food summit21 crawl088
  od
 • Klobasa med denarjem

  V bančnem muzeju Bankariumu na Čopovi je Miha Dolinar (Mama Marija) ponujal klobase: Ribja klobasica na velouteju fermentiranega kruha z zelišči in kaviarjem zlatovčice. Vinska spremljava: Guerila retro 2019, zvrst.

  Food summit21 crawl113
  od
 • Mladost v Križankah

  Stare Križanke si je za svoje ”koline” izbral najmlajši član JRE Leon Pintarič iz Gostilne Rajh.

  Food summit21 crawl145
  od
 • Prekmurske koline

  Leon Pintarič iz Gostilne Rajh: Telečji ocvrtki s timijanom in okisana repa (ocvrta teletina z dosti timijana in gorčičnimi semeni; repa okisana s sokom rdeče pese, jesenski ohrovt, zraven bučna majoneza, drobnjak, vložena rdeča čebula, sumac, sveža redkvica, mikrozelenje). Vinska spremljava: Sauvignon 2018, Steyer.

  Food summit21 crawl149
  od
 • Sladko na Gradu

  Po sladko je bilo potrebno na Grad, peš ali v vzpenjačo. Jernej Bende (Restavracija Mak): Jabolko (Žgajnerjeva rikota s cimetom in meto, zemlja iz čokolade in tonke, sveže jabolko, mousse jabolka in rdečega vina, na vrhu dvojni “šus” hrena).

  Food summit21 crawl176
  od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!