Dobrodošli na inovativnem kulinaričnem sprehodu po ljubljanskih kulturnih hramih in znamenitostih. Na Gourmet Ljubljana Crawl so nastopili člani združenja JRE. V Slovenskem turističnem informacijskem centru STIC je kulinarične popotnike prvi pozdravil Luka Košir z Griča: Omleta račjega pastirja (kruhek izkoji ječmena in ržene moke, ragu račjih mlinčkov, krema račjih jeter, kutinov gel, mole omaka, regrat, figov kis in zorjen kozji sir). Vinska spremljava: Brgalot 2015, Benedetič (chardonnay).
Food summit21 crawl011
od
Galerija v galeriji
Primerno Plečnikovi mojstrovini in ljubljanski ribarnici je v galeriji Dobra vaga Galerija okusov ponudila jesetra.
Marko Magajne iz Galerije okusov: Mariniran suho zorjen jeseter (1 teden),jesetrova juha (zero waste), drobnjakovo olje, fermentiran topinambur, prah žganih olupkov topinamburja, postrvji kaviar in kurja črevca). Zraven krompirjeva fokača s sončničnimi semeni. Vinska spremljava: Renski rizling 2019, Frešer.
Food summit21 crawl027
od
V mestni hiši
Iz ribarnice se je kolona maskiranih dobrojedcev preselila v ljubljansko Mestno hišo, kjer je za štedilnikov goste zabaval Jorg Zupan iz Ateljeja: Piščančja perut polnjena z dimljenim somom, miso fižola, kostanj in barbera (piščančje perutničke od Hudina, izkoščičene in polnjene s farcem dimljenega soma; Goričarjev som, ki ga sami dimimo in potem zmeljemo; pire kostanja pečenega v jajčku na oglju, miso iz laškega fižola,, omaka iz piščančjih kosti in barbere). Jorg: ”Sem šel malo po celi Sloveniji s sestavinami, taka jesenska jed.”
Food summit21 crawl035
od
Vino in hrana
Ob vsaki jedi kozarec vina. Dobro, da se je bilo potrebno sprehajati od hoda do hoda.
Food summit21 crawl053
od
Brez mesa med živalmi
v Prirodoslovnem muzeju med živalmi ni bilo mesa, temveč vegetarijanski namaz Nine Čarman iz gostilne in vinoteke Danilo: Tatar gomoljne zelenjave, okisana cvetača, ovčji jogurt in ajdove kokice. Vinska spremljava: Rose 2020, Ščurek.
Food summit21 crawl072
od
Odojek z iluzijami
V Hiši iluzij Jure Tomič iz Ošterije Debeluh ni iluzioniral, temveč resnično kuhal: Mlečni odojek jeseni (potrebušina odojka, buča, kostanj, zeleno jabolko, jurčki, zeliščno olje). Vinska spremljava: Modra frankinja 2015, Marof.
Food summit21 crawl088
od
Klobasa med denarjem
V bančnem muzeju Bankariumu na Čopovi je Miha Dolinar (Mama Marija) ponujal klobase: Ribja klobasica na velouteju fermentiranega kruha z zelišči in kaviarjem zlatovčice. Vinska spremljava: Guerila retro 2019, zvrst.
Food summit21 crawl113
od
Mladost v Križankah
Stare Križanke si je za svoje ”koline” izbral najmlajši član JRE Leon Pintarič iz Gostilne Rajh.
Food summit21 crawl145
od
Prekmurske koline
Leon Pintarič iz Gostilne Rajh: Telečji ocvrtki s timijanom in okisana repa (ocvrta teletina z dosti timijana in gorčičnimi semeni; repa okisana s sokom rdeče pese, jesenski ohrovt, zraven bučna majoneza, drobnjak, vložena rdeča čebula, sumac, sveža redkvica, mikrozelenje). Vinska spremljava: Sauvignon 2018, Steyer.
Food summit21 crawl149
od
Sladko na Gradu
Po sladko je bilo potrebno na Grad, peš ali v vzpenjačo. Jernej Bende (Restavracija Mak): Jabolko (Žgajnerjeva rikota s cimetom in meto, zemlja iz čokolade in tonke, sveže jabolko, mousse jabolka in rdečega vina, na vrhu dvojni “šus” hrena).
Spletno mesto uporablja piškotke, zaradi zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spremljanja statistike obiska.Sprejmi
Piškotki
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.