La Galleria

 • Mesto pašte

  Restavracija je moderno-minimalistična, v pritličju sta sprejemnica in sodobna kuhinja, po strmih stopnicah je v mezzaninu razstava testenin (Voiello), ki jih tudi prodajajo, na vrhu je ozka jedilnica z dolgimi prti, elegantnimi pogrinjki, toplo svetlobo in sliko chefa Giulia Coippole. Meni ”Vse iz pašte” stane 35 evrov. Vreden pa je Michelinove zvezdice!

  la galleria jedilnica
  od
  Avtor slike: UME
 • Več-hodni pozdrav

  Za aperitiv je lokalni spumante brut Cinquanternario Janare, ki je za 20 evrov (steklenica) resna konkurenca dvakrat dražji Franciacorti. Ob njem chef prijazno vošči s štirimi pred-hodi: sveže ocvrtim polpetom, s skoraj tekočo krompirjevo sredico; miniaturnim kornetom, polnjenim s svilnato gladko kremo sardelnih filejev; filigransko majhnim, brezhibno hrustljavim, dvodelnim opečencem s sirom in šunko; prozornim riževim hrustljavcem, na katerem so še bolj hrustljavi oblanci porchette, italijanske svinjske pečenke, s kremo kandiranega paradižnika.

  la galleria amuse
  od
  Avtor slike: UME
 • Grisini

  Zraven so grisini treh vrst, oblik in okusov ter štirje čipsi, različno zeliščno začinjeni. Ko natočijo predrzno dišeče in letošnje-sveže olivno olje, je potrebno za prostor na slikovito-keramični mizi (brat ima čez cesto delavnico in atelje) nekaj krožnikov vzeti kar v naročje.

  la galleria grissini
  od
  Avtor slike: UME
 • Kruh

  V ”košarici” za kruh je vse mini in sveže: ploščata fokača, cilindrasta baba, neapeljski tarallo kifeljci, črne štručke iz kislega testa ter z debelo skorjo. S takšnim gostoljubjem dobro podprt z veseljem in nestrpnostjo pričakuješ nadaljevanje.

  la galleria kruh
  od
  Avtor slike: UME
 • Pašta-krompir

  Najprej je pašta ocvrta! Med plastmi krompirjeve skorje je pasta mista (mešane testenine različnih oblik) hrustljavo zapečena, spremlja jo omaka iz hobotnice s paradižnikom, ki je več ur reducirana, globoka in močna. Izvedba je filigranska.

  la galleria pasta krompir
  od
  Avtor slike: UME
 • Špageti

  Špageti so z vongolami (kočicami), paradižnikom in peteršiljem, po vrhu so hrustljave kruhove drobtine in kocke, opečene z izdatno veliko olivnega olja. Omake na testeninah na italijanskem jugu so bolj krepke in polne, okusi so izrazitejši, nasprotja so močnejša, kombinacije so bolj divje. A vse to ima svoje prednosti, ker nikjer ni smetane, tudi ne parmezana, okusi so raznoliki in kompleksni, jedi so s tem presenetljive, drugačne, nove.

  la galleria špageti vongole
  od
  Avtor slike: UME
 • Rigatoni

  To drugačnost še bolj izrazijo debeli rigatoni. Kuhali so se zagotovo 15 minut, a so še vedno zelo na zob. Pa vseeno omake skoraj nimajo, tako da so pravzaprav sami za okus. Vse drugo je spremljava, ki pa pomaga in kombinira. Skorja ”starega” kruha, rezine slanih inčunov, rjavo maslo namesto olivnega olja in peteršilj, v kuliju, torej bolj v soku kot pireju ali kremi, za nevtralizacijo in povezovanje moči, izrazitosti celotne jedi.

  la galleria penne inčuni
  od
  Avtor slike: UME
 • Pasta mista

  Za finale pa, seveda, v Gragnanu, spet pasta mista. A tokrat je v ”pravi” omaki, ki jo prekriva kot debeli film, ki pa, logično, nima nič mlečnega, tudi ne maščobnega, temveč le zelenjavnega. Na jugu smo in tukaj so paradižniki iskreni, tudi ko so rumeni. Zraven je nasprotje, ki spet kombinira, žele iz rdečega paradižnika, oblikovanega v rulade, polnjene z rikoto in baziliko. Grobo in nežno, s tem da je prvo mehko, drugo pa izrazito.

  la galleria pasta mista
  od
  Avtor slike: UME
 • Lahka sladica

  V ”podobni” ruladi je tudi sladica. Žele je ananasov, polnilo je iz bele čokoladne pene, čokoladnega biskvita je zraven le za nekaj drobtin. Res smo hvaležni za takšno osvežilno prijaznost, ki za konec hkrati posladka, a tudi sprosti.

  la galleria ananas rikota
  od
  Avtor slike: UME
 • Drobno pecivo

  Kdo je rekel, da gremo že domov. V steklenici je ostalo sicer le še nekaj mehurčkov, toda na krožniku drobnega peciva je bilo za celo slaščičarno kampanijskih specialitet: čokoladni biskvit, kavni piškot, čokoladni rogljič in blazinica ter opečen črni kruh, premazan z maslom in limonovo ter paradižnikovo marmelado. Pa smo sprva mislili, da je mesto opustošeno.

  la galleria petit fours
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!