Libanonska večerja Georgesa Mansourja

  • Georges Mansour

    Chef Georges Mansour (levo, s portoroško ekipo) je vodja kuhinje v Kempinski Summerland hotel & resort v Bejrutu, uspešen pa je tudi pri snovanju novih vsebinskih konceptov za restavracije, za kar ga je s priznanjem počastil tudi Francoski kulinarični inštitut.

     

    kempinski libanonska večerja chef georges mansour
    od
    Avtor slike: UME
  • Libanonska večerja

    V portoroškem Kempinskem vsako leto gostujejo znani mednarodni chefi. Tradicijo so začeli z najboljšimi slovenskimi, letošnje leto v znamenju hišnih chefov iz hotelov Kempinski pa sklenili z libanonsko večerjo ob Sophijinem kaminu, v družbi z novim direktorjem slovenskega in hrvaškega Kempinskega Kaijem Behrensom.

    kempinski libanonska večerja
    od
    Avtor slike: UME
  • Mezze

    Hladne meze, majhni krožniki z veliko okusi, teksturami, aromami, začimbami, z dosti zelenjave in malo mesa, ki jih je treba mazati, mešati, deliti, okušati, uživati. Hommos (humus) s čičeriko, sezamovo mezgo, česnom in peteršiljem, baba ghannouj iz pečenih jajčevcev, fattouch, zelena solata s peteršiljem, paradižnikom, čebulo, kumaro, granatnim jabolkom in pečenim fižolom. Ribji tajin iz kirnje, s tahinijem, oreščki, koriandrom in olivnim oljem. Taboule, peteršiljeva solata z meto, bulgurjem, paradižnikom, olivnim oljem in limono.

    kempinski libanonska večerja hladne mezze
    od
    Avtor slike: UME
  • Čufte in črnilo

    Hara je krompir v čilijevem olju s česnom, koriandrom in limonovim sokom.

    Fatteh kebab so čufte, kafte iz treh vrst mesa v sladko-kisli pikantni omaki z veliko globine in svežine hkrati, s pomočjo jogurta, pečenega pita kruha, češnjevih paradižnikov in začimb iz chefove prtljage.

    Sipa s črnilom je bila počasi in dolgo kuhana, da si je zmehčala konsistenco in zgostila omako, nastal je ribji golaž, začinjen s česnom, koriandrom in limonovim sokom.

    kempinski libanonska večerja tople mezze
    od
    Avtor slike: UME
  • Brancin in riž

    Slavni piranski brancin in slavna libanonska ribja jed, riž siyadieh z ocvrto čebulo.

    kempinski libanonska večerja ribji siyadieh
    od
    Avtor slike: UME
  • Palačinke

    Katayef, libanonske palačinke, kot žep(k)i, polnjeni z orehi, preliti s sirupom.

    kempinski libanonska večerja palačinke
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!